7 dana kovao plan, pokrio majicom kameru, uzeo pištolje: Jezive reči dečaka osumnjičenog za masakr u Ribnikaru

Ekipa Hronike
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: youtube.com/@ordinacijatv, M.M./ATAImages, TANJUG/ JADRANKA ILIĆ, Facebook

K. K. (14), dečak osumnjičen za masakr u "Ribnikaru" pre dva dana pričao je u Specijalnom sudu, odnosno, pristao je da svedoči, i tom prilikom izneo je stravične detalje svog zločinačkog plana i na kraju - masovnog ubistva.

Prenosimo vam do sada neobjavljene detalje njegovog iskaza.

K. K. je opisao kako je došao do ranca sa oružjem. Naveo je da je 24. aprila prošle godine našao ranac, a da je 7 dana kasnije, odnosno, 1. maja uzeo pištolje i municiju.

"Znao sam kako izgleda očev ranac sa oružjem, jer ga je nosio u streljanu kada je vodio i mene da vežbam. Trebalo mi je oko 30 minuta da pronađem ranac. Bio je u ormanu, a u njemu kutija sa šifrom. Kada sam je otvorio, video sam dva pištolja, "zbrojevku" i "ruger". U drugoj kutiji u rancu bila je municija. Tada je bio 24. april. Sedam dana sam smišljao plan i čekao da ponovo ostanem sam kod kuće da bih uzeo oružje. 1. maja sam ponovo ostao sam. Majicom sam pokrio kameru u stanu i uzeo pištolje i municiju. Sakrio sam sve u svoju fioku u sobi i čekao. Niko nije primetio da nema pištolja. Potom sam 3. maja namerno kasnio u školu sa spakovanim oružjem u svoj ranac. Šaržeri su već bili u pištoljima, "zbrojevka" je bila repetriana i metak je već bio u cevi. Ja sam poneo 92 metka i 6 okvira. Hteo sam da počnem da ubijam u mom odeljenju, ali su mi generalno učenici sedmog razreda bili ipak meta, jer su me oni kinjili. Prvo sam ubio čuvara jer sam u njemu video pretnju".

Naveo i da ga je otac vodio često u streljanu, kao i to da ga je stalno hvalio jer dobro puca.

"Otac me je vodio u streljanu i bio je ponisan na mene što sam dobro gađao. Gađao sam i siluete i bio sam veoma precizan. Pravio sam krugove oko centra. Mene je zanimalo oružje, mog oca takođe. Mislim da me je vodio u streljanu da bi se zbližio sa mnom. Ne znam. Ali me je fotografisao i hvalio zbog toga koliko sam bio dobar u tome. Sa druge strane, majka je vikala svaki put kada nešto nisam uradio dobro, a otac mi je jednom, sećam se, rekao da sam psihopata", rekao je K. K.

K. K. nije završio svoje svedočenje pred sudom i ono će biti nastavljeno 17. oktobra. Svi učesnici u postupku - sud, tužilaštvo, advokati, njegovi roditelji, ali i roditelji ubijene dece, imaju zakonsko pravo da mu postavljaju pitanja na koja mora da da odgovore jer je pristao da svedoči. K. K. je danas u sudu svedočio duže od tri sata.

Vladimiru Kecmanoviću preti 12 godina zatvora i on se nalazi u pritvoru, dok njegova supruga Miljana na suđenja dolazi sa slobode i kazna koju je tužilaštvo predložio je dve i po godine zatvora. Kecmanović se tereti za to što oružje i miniciju nije držao odvojeno, a takođe nije propisno čuvao, dok se Miljana Kecmanović našla na optužnici jer je na čauri metka koja je pronađena pored vrata kabineta istorije u "Ribnikaru" pronađen njen DNK.

(Telegraf.rs)