Danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene: Pozvana tri svedoka

Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene Marjanović na nasipu u Borči 2016. godine biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju trebalo bi da svedoče kuma Marjanovića Vera Vukomanović, tetka Jelene Marjanović Ljubica Marković i Jelenina sestra od tetke Teodora Krsmanović.

Tri svedoka trebalo je da govore na suđenju Marjanoviću 5. septembra, ali ono nije održano, jer nije došao nijedan od njegova četiri advokata. Tog dana u sud su došle Vera Vukomanović i Ljubica Marković, dok jelenina sestra Teodora Krsmanović nije pristupila u sudnicu iz zdravstvenih razloga.

Suđenje Marjanoviću počelo je iz početka 19. marta ove godine. Marjanović je tog dana pred sudom rekao da ostaje pri odbrani koju je ranije izneo i dodao da ne želi da odgovara na pitanja.

- Ja sam svoju odbranu izneo više od 10 puta. Sve što sam rekao je istina, ne bih ništa dodao. Ne želim da odgovaram na pitanja suda i tužioca - rekao je Marjanović.

Odbrana je istakla da nema pitanja, a sudija je odlučila da postavi Marjanoviću nekoliko pitanja i rekla mu da, ukoliko ne želi, ne mora da odgovara. Tada je došlo do manje rasprave između advokata odbrane i predsedavajuće sudije.

- Neće da odgovara ni na jedno pitanje, ne zato što to nije u njegovom interesu, već jer smo doneli odluku da je na sva pitanja već odgovorio - rekao je advokat Veljko Delibašić.

Sudija je ipak postavila pitanje i pitala Marjanovića da li se seća tačnog vremena kada je sa suprugom i ćerkom došao na nasip u Borči, na šta je advokat Stefan Jokić odgovorio da sudija pokušava da iznudi iskaz.

- Ja ne pokušavam ništa da iznudim. Svako ovde ima mojih četiri - pet pitanja. Ovo je sudnica, molim da ponašanjem ne izlazimo iz okvira sudnice - rekla je sudija.

Marjanović je rekao da su svi odgovori u transkriptima njegovih ranijih iskaza, da vreme ne može da odredi i da je sve već ispričao.

Kada je sudija postavila pitanje da li se odmah uplašio kada je video da Jelene nema, advokat Delibašić je Marjanoviću dobacio da ne odgovara na pitanje.

Sudija je na to replicirala da "branioci izgleda nisu naučili ZKP" i pitala Marjanovića da li zna gde su u vreme ubustva bili njegovi otac i brat.

- Apsolutno znam. Ja sam sve vreme govorio istinu, garantujem životom i slobodom. Nema potrebe više da govorim - rekao je Marjanović.

Na pitanje tužioca Jasmine Paunović da li to znači da Marjanović neće odgovarati ni na jedno pitanje i da će da se brani ćutanjem ili će tokom postupka na neka pitanja ipak da odgovori, advokat Delibašić je odgovorio da se okrivljeni ne brani ćutanjem, da je odgovorio na više od 250 pitanja u dosadašnjem postupku i da ostaje pri datim iskazima.

- Sva pitanja koja su postavljena su pokrivena dokazima. Imamo kamere sa nasipa i podatke sa baznih stanica pokazuju gde su bili njegovi otac i brat - rekao je advokat Aleksandar Zarić.

Saslušano pet svedoka

Na suđenju Marjanoviću je policijski službenik Boris Pucić, kog Marjanović poznaje i kog je pozvao neposredno nakon Jeleninog nestsnka, svedočio o danu u kom je pomagao Zoranu da traži suprugu. On je tada opisao kako je izgledala potraga pre nego što je došla policija.

Svedočio je i Marjanovićev brat Miloš Marjanović rekao je da ostaje pri iskazu koji je dao tokom prethodnog suđenja Marjanoviću i da ne žali ništa da dodaje, ali je odgovarao na pitanja. Njegovo svedočenje možete da pročitate ovde. Na isto suđenje pozvan je i Zoranov sin Uroš, koji je ostao pri tome da, kao član porodice, ne želi da svedoči.

Na suđenju 4. jula svedočila je Marjanovićeva snaja Milica Marjanović i vaspitačica iz vrtića u koji je išla Zoranova ćerka, a koju su pozvali da pripazi na dete dok traže Jelenu, Lenka Đorđević. Njihove iskaze možete da pročitate ovde.

Jelenina snaja i vaspitačica koja je čuvala njihovu ćerku; Foto: Telegraf

Milica Marjanović rekla je da ostaje pri ranije datom iskazu u tužilaštvu i pred sudom i odgovarala je na pitanja sudije, što je uradila i Đorđević. Njhove iskaze koje su dale pred sudom možete da pročitate ovde.

(Telegraf.rs)