Otac ubijene Angeline se oglasio nakon suđenja Kecmanovićima: "Potvrdilo se da je istina sve što smo sumnjali"

A. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Jovanović

Otac ubijene Angeline, Anđelko Aćimović, oglasio se nakon suđenja Miljani i Vladimiru Kecmanoviću po optužbama da su sinu učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Aćimović je istakao da je ovo prvi put da su se "susreli" sa dečakom i da im je suđenje teško palo.

"Suđenje, kao i svako, jedan je proces gde mi, roditelji, ponovno preživljavamo tragediju i doživljavamo to svaki put na svoj način. Ovaj put je bilo zaista teško jer se susrećemo prvi put sa ubicom. Bez obzira na to što je to dete, znate da je ubica, bilo je zaista za nas jako teško", rekao je Anđelko Aćimović.

U zgradi Specijalnog suda su se čuli jecaji.

"Svi smo se osećali isto. Suze, plač i naši zagrljaji, jasno je da svi smo osećali slično i ne može tu ništa da ublaži tugu, osim što nismo mogli to da izbegnemo. To je bila naša dužnost i obaveza prema svojoj deci, da ispratimo sve i da budemo u toku, da znamo šta je moguće da se promeni u tom detetu, zbog čega je uradio tako monstruozno delo", rekao je Aćimović.

"Sve što smo sumnjali, potvrdilo se kao istina"

Ističe i da su tokom današnjeg suđenja dobili samo potvrdu svega onoga što su znali iz ranijeg iskaza ubice.

"Pa iskreno nismo saznali ništa novo, samo potvrdu svega onoga što smo znali iz ranijeg iskaza ubice i iz nekih drugih delova procesa, krivičnog i parničnog. Znači, sve što smo sumnjali, sami znali, razmišljali o tome, danas je potvrdilo kao istina",rekao je Anđelko Aćimović.

"Borović i njegovi štićenici prave šou"

Na pitanje da li javnost treba da bude isključenja iz suđenja, otac ubijene Angeline kaže:

"Većina roditelja su bili stava da javnost bude uključena. Ako pitate mene, ja lično nisam, zato što samo predosećali i videli iz nekih najava da će gospodin Borović i njegovi štićenici da od toga prave šou, da pokazuju kako su oni dobri i tako dalje, da traže neku milost i da na taj način pokušaju da utiču na odluke suda. Međutim, očigledno je drugačije dogovoreno, presuđeno da se ne ide na javnost i svi mi za sad poštujemo to", rekao je Anđelko Aćimović.

(Telegraf.rs/Blic)