Optužnica za veliku pljačku kioska u Zemunu: Ovako je pre 9 godina izvedena "akcija"

Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Policijska uprava zagrebačka

Treće javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužnicu protiv C.K. (29) zbog toga što je, pre devet godina, u Zemunu u ulici Vojni put blok 1 opljačkao kiosk.

Naime, C.K. je zajedno sa tada maloletnim D.O. (čije suđenje još uvek traje), pretnjom da će ubiti oštećenu S.P. ako im ne preda sav novac i cigarete.

Prava drama, odigrala se ispred  kioska STR "Senka", kada je optuženi sa tada maloletnim prijateljem odlučio da opljačka trafiku u kojoj se nalazila S.P.

On je nakon pretnji nesrećnoj ženi oduzeo novac u iznosu od oko 2.000 dinara na taj način što je tinejdžer držao stražu a C.K. je izvadio repliku pištolja, uperio ga kroz prozorčić i zahtevao od oštećene  da mu preda novac.

Nakon što mu je S.P. odgovorila da nema para, ponovo joj se obratio vičući:" Nemoj da se za****vaš sa mnom, da ti ne bi j***o m...., daj pare, daj cigare" nakon čega je ona predala novac u sitnim apoenima koji je osumnjičeni uzeo dok je D.O. pokušao da udje u kiosk ali su vrata bila zaključana.

Vratio se do okrivljenog S.P. koji mu je rekao : "Daj ranac i pakuj cigarete", na šta je oštećena odgovorila da nema cigarete pa su uzevši novac i nekoliko čokoladica sa pulta pobegli u pravcu ulice Vojni put.

Treće javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog proglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest godina i dva meseca.

(Telegraf.rs)