Dečak progovorio o ocu Vladimiru i optužio ga za masakr u Ribnikaru: Da on to nije radio...

Ekipa Hronike
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: youtube.com/@ordinacijatv, M.M./ATAImages, Telegraf.rs, Tanjug/Marko Đoković

"Da nisam imao očev pištolj, masakr ne bih ni počinio. Oružje mi je bilo nadohvat ruke", ovako je, prema nezvaničnim informacijama, u Specijalnom sudu rekao K. K. (14) dok je svedočio u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića.

Dečak je, na taj način, odgovornost za masovno ubistvo u školi prebacio na oca.

O majci Miljani Kecmanović je takođe negativno govorio, rekavši da je "stalno zahtevala da bude najbolji u svemu". Kako je navodno rekao, Miljana Kecmanović se "ljutila kada u nečemu nije bio najbolji i drala se na njega" i istakao da je upravo ponašanje njegove majke bilo okidač za masovno ubistvo.

Dečak je 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole danas je prvi put izašao pred porodice ubijene dece.

Sledeće ročište zakazano je za 17. oktobar u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu, a maloletni K. K. tada će da nastavi svoje svedočenje.

Ispitivanje

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem K.K, dečaka koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Pitanja su mu postavljali sudija, tužilac, punomoćnici oštećenih i na pitanja jednog člana porodice ubijenih.

Maloletnik je svedočio iz sudnice, odnosno za govornicom jer on nema status posebno osetljivog svedoka. K.K. je prvi put danas izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Suđenje se nastavlja 17. oktobra kada bi trebalo da se nastavi ispitivanje K.K.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

(Telegraf.rs)