Pijani vozač koji je usmrtio majku 3 dece kod Bačkog Petrovca član auto mafije iz Pala! Pobegao nakon presude

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Facebook

Tomislav Petrović (36) koji je uhapšen zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, u decembru 2022. godine bio je osuđen na 13 meseci zatvora zbog organizovanog kriminala i krađe automobila. On je od ranije poznat policiji kao član auto mafijaške grupe iz Pala.

Naime, Petrović se teretio da je zajedno sa članovima organizovane kriminalne grupe vršio krađu, krijumčarenje i prodaju uglavnom skupocenih motornih vozila. Radi se o više od 200 vozila, koja su ukradena na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva i drugih krajeva BiH, pisali su bosanski mediji.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 2018. godine podiglo je optužnicu protiv 27 osoba zbog organizovanog auto-kriminala u predmetu kodnog naziva "volan", među kojima je bio i Tomislav Petrović.

On je tada priznao krivicu i osuđen je na 13 meseci zatvora, ali pošto se nije odazvao na izdržavanje kazne, za njim je raspisana poternica.

Pijani vozač koji je usmrtio majku 3 dece imao falisfikovana hrvatska dokumenta: Oglasio se Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je pre dva dana uhapšen Ivan Petrović (36), sa hrvatskom vozačkom dozvolom i ličnom kartom zbog izazivanja saobraćajne nesreće, i da je zbog sumnje u stvarni identitet lica, a na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo utvrđeno da su hrvatski dokumenti lica falsifikovani.

“Pre dva dana policija je uhapsila Ivana Petrovića (36), zbog izazivanja saobraćajne nesreće kod Bačkog Petrovca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Lice je kod sebe imalo vozačku dozvolu i ličnu kartu Hrvatske.

Zbog sumnje u stvarni identitet lica tražene su informacije od partnerskih policija, i upoređivanjem otisaka prstiju utvrđeno je, na osnovu obaveštenja Interpola Sarajevo da se radi o licu Tomislav Petrović (36), državljaninu BiH, za kojim je raspisana međunarodna poternica BiH i Austrije, a da su mu hrvatski dokumenti falsifikovani”, izjavio je ministar Dačić.

(Telegraf.rs/Blic.rs)