Najtužnije slike ikada! Roditelji ubijene dece u "Ribnikaru" se guše su suzama u sudu, ON će svedočiti

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Jovanović, Facebook

Devetoro dece i čuvara škole "Vladislav Ribnikar" ubio je K. K. (14) 3. maja prošle godine. On danas svedoči u Specijalnom sudu u Beogradu u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira.

Kako su se približavali sudu roditelji ubijene dece počeli su da plaču, što se nastavilo i ispred sudnice, kao i unutar nje.

S druge strane, majka dečaka koji je počinio masakr stigla je u pratnji advokata uzdignute glave.

Punomoćnik porodica ubijenih u masovnom ubistvu u školi "Vladislav Ribnikar" Ognjen Božović je pre početka današnjeg suđenja rekao da očekuje da dečak svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

- Ovo je prilika da prodice ranjenih i ubijenih prvi put postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do nekih odgovora kako i zašto je došlo do ovoga, u nadi da ćemo rasvetiliti motive i dobiti makar neki vid smiraja - rekao je Božović novinarima ispred suda.

On je dodao da bi dečak, prema protokolima, trebalo da bude u izdvojenoj prostoriji iz koje može da vidi prisutne, ali oni njega ne mogu.

Izašao iz bolnice

Dečak je nešto pre devet časova dovezen u sud sanitetskim vozilom u pratnji policije, a stigla je i njegova majka sa advokatima, dok njegovog oca sprovode iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja. Maloletnik se ispituje u svojstvu svedoka i on je danas prvi put izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Ispred tužilaštva će biti prisutna dva tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović.

Suđenju će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

(Telegraf.rs)