Dečak osumnjičen za masovno ubistvo u "Ribnikaru" dovezen u Specijalni sud: Snimak sa lica mesta!

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ, Facebook

Porodice dece ubijene u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" došle su u Specijalni sud, gde bi trebalo da čuju svedočenje dečaka koji je pucao na njihovu decu. U pritvorski deo suda ušlo je vozilo Hitne pomoći, kao i marica, upratnji policije. K. K, koji je pucao u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", prvi put je izveden iz dečje psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi poslednjih govinu i po dana.

U 10 sati počinje suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, kao i instruktoru iz streljane Nemanji Marinkoviću, na kom bi maloletni K. K. trebalo da svedoči. Još nije poznato da li će on pristati da svedoči i odgovara na pitanja.

Oštećene porodice prvi put bi trebalo da čuju svedočenje dečaka, jer je prethodno svedočio putem video-linka iz dečje psihijatrijske ustanove kada je davao iskaz u tužilaštvu.

Dečak će najverovatnije da govori o tome na koji način je njegov otac čuvao oružje i kako je on do njega došao. Oštećeni roditelji prvi put će moći da mu postavljaju pitanja, ali se sa njim neće direktno suočiti, s obzirom na to da će dečak biti u prostoriji za zaštićene svedoke, odakle niko neće moći da ga vidi, ali će on moći da vidi sve u sudnici.

(Telegraf.rs)