"Makedonski policajac" iz zatvora "vadi" Nišlije: Policija raspisala potragu za njim, dvoje je već prevario

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-kolaž: Pixabay, Shutterstock

Nišlija (72) umalo je postao žrtva prevaranta koji danima telefonira građanima sa različitim pričama a u nameri da od njih izmami novac. Njega je pre nedelju dana pozvao muškarac koji se predstavio kao pripadnik policije Severne Makedonije i tražio mu novac da bi njegovu ćerku spasio robije zbog smrtne saobraćajne nesreće koju je ona navodno izazvala u ovoj državi.

Njegova ćerka Branka D. kaže da je na sreću njen otac odmah postao sumnjičav pa joj je telefonirao i upitao gde se nalazi.

- Otac mi je kazao da ga je pozvao čovek koji se predstavio kao inspektor makedonske policije te da je zaista govorio kao Makedonac. Rekao mu je da mu je ćerka u Makedoniji pregazila neko dete na pešačkom prelazu te da je zbog toga pritvorena. Tata ga je upitao : - A, gde mi je ćerka ?, na šta je on odgovorio : - Evo je ovde sa mnom u policiji, morate da pošaljete novac da bih joj pomogao. Zatim je, kako mi je tata kazao, čuo ženski glas kako govori : - Koliko imaš para da pošalješ ? Moj otac je čuvši taj glas shvatio da to nisam ja pa im je odgovorio na način kako bi shvatili da ih je prozreo : - Imam 100.000 evra ! Oibrecnuo se na njih i spustio slušalicu. Odmah me je pozvao, shvatila sam da se radi o pokušaju prevare pa smo se obratili policiji – kazala je ova Nišlijka.

Ovim povodom oglasila se niška Policijska uprava i saopštila da je tokom prethodnih dana dobila više prijava građana da ih nepoznata osoba poziva telefonom te da im za veću sumu novca nudi medicinsku pokoć za potrebe njihove dece.

- Apellujemo na građane a naročito na starije osobe da, ukoliko dobiju ovakav poziv, to odmah prijave poloiciji i da ne prihvataju nikakve ponude od osoba koje ih na ovaj način kontaktiraju – navela je policija.

Kako saznajemo, u dva slučaja prevarant je uspeo da od ljudi kojima je telefonirao uzme novac ali za sada nema informacija o kojim se iznosima radi.

Policija u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu intenzivno radi na identifkaciji i pronalasku osumnjičene osobe.

(Telegraf.rs)