Jeziv snimak sa Vračara: Policija "ovnom" razbija vrata, napadač sekirom kreće ka policajcima, čuju se pucnji

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin: Mup.rs

- Ima sekiru. Vladimire, baci sekiru...- čuje se na snimku koji je objavio MUP.

Prava drama odigrala se sinoć na Vračaru.

Policija je ranila napadača koji je pre toga povredio dvoje komšija, pa hteo da se obračuna sa policijom.

Oglasio se ministar Dačić

U Bulevaru kralja Aleksandra, sinoć je V.D. (46 ), najpre jednom muškarcu oštrim predmetom naneo povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan.

Nakon bezuspešnih pokušaja pregovaračkog tima MUP-a da sa njim uspostave komunikaciju, policijski službenici Interventne jedinice 92, koji su pokušali da uđu u stan, su ga, upotrebom službenog oružja, sprečili u nameri da ih povredi, rekao je Ivica Dačić.

Na Vračaru, u Bulevaru kralja Aleksandra, V.D. (46), u hodniku zgrade u kojoj živi, najpre jednom muškarcu oštrim predmetom naneo povredu oka, a potom svoju komšinicu udario u glavu i zatvorio se u stan- objasnio je Dačić.

Policijska patrola je odmah stigla na lice mesta gde ih je on gađao čvrstim i oštrim predmetom, a potom se zaključao u svoj stan.

Zatim se uključio Pregovarački tim MUP-a, a na sve pokušaje da uspostave komunikaciju sa njim, on nije odgovarao.

Policijski službenici Interventne jedinice 92 su pokušali da uđu u stan, pri čemu ih je on napao sekirom i tada su ga policijski službenici, upotrebom službenog oružja, sprečili u nameri da ih povredi.

Tom prilikom napadač je povređen, a dok su ga prenosili do kola Hitne pomoći, pokušao je da izvuče pištolj policajcu.

- Pregovarači su na lice mesta doveli i majku napadača, da pokuša da ga navede da progovori, koja u tome nije uspela-  izjavio je ministar Dačić.

(Telegraf.rs)