Optužnica za Dragana i Aleksandra iz Mladenovca: U kući držali pravu malu fabriku oružja

J. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: VJT

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dragana A. (59) i Aleksandra A. (28) zbog sumnje da su 18. jula ove godine u porodičnoj kući u Mladenovcu, zajedno, sa umišljajem, držali vatreno oružje, veću količinu municije za vatreno oružje, eksplozivne materije velike razorne moći i minsko-eksplozivna sredstva, a čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima se na teret stavlja krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo u krarkom vremenskom periodu.

Postoji opravdana sumnja da su Dragan A. i Aleksandar A. u podrumu porodične kuće u staklenoj tegli i u spavaćnoj sobi u vazi držali ukupno 78 komada metaka različitog kalibra.U pomoćnom objektu u starom zamrzivaču krili su jednu lovačku pušku, a u plastičnom buretu koje je bilo ukopano u zemlju u dvorištu držali su 12 pakovanja sa privrednim eksplozivomkoji sadrži eksplozivnu supstancu TNT, ukupne neto mase 12.048,91 gram, zatim dve elektronske – detonatorske kapisle, kao i jednu automatsku pušku, što im je sve u potvrdu oduzeto.

(Telegraf.rs)