Podignuta optužnica protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića zbog maltretiranja deteta kod Autokomande

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs, MN Press

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg fudbalera Nikole Petkovića koji se tereti da je u maju napao dete (15) u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić".

On je tada, nakon zadržavanja u trajanju od 48 sati, saslušan, pa mu je određena mera zabrane približavanja, sastajanja i komuniciranja sa maloletnim oštećenim.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji, podnet je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenog zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 30.05.2024. godine u Beogradu, u blizini Autokomande, kod fudbalskog stadiona "Rajko Mitić" ugrozio sigurnost maloletnog oštećenog M.D. (15).

Sudu je predloženo da okrivljenog osudi zbog izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 1 Krivičnog zakonika i da ga kazni po zakonu.

Podsetimo, 30. maja ove godine na Savskom vencu nakon sto su se sukobile dve grupe osnovaca Petković je na mestu događaja dečaku izrekao niz uvreda i pretnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu.

- Govorio mu je:"Kada budeš punoletan naći ću te i ubiti, tvog oca i majku, je*aću ti sestru ili brata". Na taj način vređao je dostojanstvo čoveka - rekli su svojevremeno za Telegraf.rs iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

To nije prvi ispad koji se beleži Petkoviću.

Krajem aprila je protiv Nikole Petkovića Prvo osnovno javno tužilastvo u Beogradu podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog sumnje da je učinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu Nemanje Bjelice.

Petković je, podsetimo, verbalno napao i pretio smrću makazama košarkašu Nemanji Bjelici i članovima njegove porodice.

(Telegraf.rs)