Dileri koriste penzionere i maloletnike za prljave poslove: Bivši operativac BIA: Preti ogromna kazna zatvora

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Radiša Roskić, advokat i bivši operativac BIA, Foto: RTV/Pink

Poznati slikar iz Beograda Dragan S. (73) uhapšen je u Beogradu, a posle pretresa njegovog stana pronađena su 3 tri pištolja marke “Gasser”, “Walthers” i “Češka zbrojevka”, kao i 156 komada municije različitog kalibra, ali i marihuana i više od 26.000 evra. Više javno tužilaštvu naredilo je istragu zbog sumnje da je u svom stanu slikar imao mini-laboratoriju za uzgoj kanabisa.

Advokat Radiša Roskić, inače biši operativac BIA, navodi da kriminalci neprestano traže nove načine da izbegnu rizik. Sličan je slučaj uhapšenog slikara u Beogradu.

- On je koristio atelje za prikrivanje droge, i očigledno veoma uspešno. Zaprećena kazna je od 3 do 12 godina zatvora, ukoliko sud to ne okarakteriše za proizvodnju marihuane, onda je u pitanju kazna do pet godina zatvora - objašnjava Roskić za Kurir TV i dodaje da se za pronađeno vatreno oružje očekuje značajna kazna:

- Za oružje koje je pronađeno na teret mu se stavlja i prodaja, držanje i eventualno nošenje vatrenog oružja. Za to krivično delo je zaprećena kazna od deset godina zatvora. Pretresom ateljea je zaključeno da je on u stanu držao nešto preko 23.000 evra,.

Advokat je objasnio i da se u poslednje vreme se za prodavanje droge koriste maloletna lica ili lica u ozbiljnim godinama života.

Tužilaštvo je saopštilo da je prilikom pretresa pronađeno i 728.31 gram osušenih delova opojne droge kanabis, 455,52 grama delova biljke kanabis, kao i 23.465,00 evra.

(Telegraf.rs / Kurir)