Braći iz Batajnice određen pritvor od 30 dana: Muškarcu naneli povrede po glavi, tukli ga motkama

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Milena Đorđević

Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor braći iz Batajnice S. D. (38) i N. D. (31) zbog sumnje da su 30. avgusta ispred restorana "Brod Marina" izvršili u saizvršilaštvu krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je naložio da se za braćom raspiše potraga, a potom su doneta rešenja o zadržavanju braće.

Dva svedoka su prepoznala braću S. D. i N. D. i oni su danas saslušani u tužilaštvu. Njima se stavlja na teret da su izazivanjem tuče i drskim i bezobzirnim ponašanjem teže remetili javni red i mir i ugrozili spokojstvo građana kada su napadnutom Lj. K. (31) motkama naneli teške telesne povrede u vidu nagnječenja mozga i frakture dela lobanje.

S. D. je negirao izvršenje krivičnih dela, dok je N. D. rekao da je Lj. K. jednom udario motkom, ali ne po glavi.

Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će okrivljeni boravkom na slobodi ponoviti delo i uticati na svedoke, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenima odredi pritvor od 30 dana, koji je rešenjem suda i određen.

(Telegraf.rs)