Optužnica protiv muškarca koji je udarao ženu, pa je oborio i davio: Jedva se izvukla, njemu preti dve godine

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Milena Anđela/Novinarke protiv nasilja/NPN

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv okrivljenog R. A. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

Kako je navedneo u saopštenju tužilaštva, on je 3. marta 2024. godine oko 21.35 sati u porodičnoj kući u Novom Beogradu primenom nasilja ugrožavao spokojstvo i telesni integritet svoje vanbračne partnerke kada je u alkoholisanom stanju oštećenu, nakon rasprave, otvorenom šakom udario u glavu u predelu desnog oka.

Nakon toga nastavio je da je udara po rukama i nogama, a onda ju je gurnuo na krevet i počeo da je davi i steže oko kanile na vratu i tako joj naneo lake telesne povrede u vidu nagnječenja ispod desnog oka.

Žena je u jednom trenutku uspela da odgurne R. A. i istrči iz stana, a sve je kod nje stvorilo osećaj straha i uznemirenosti.

Javni tužilac je predložio da okrivljenog oglasili krivim i osudi ga na kaznu zatvora od dve godine, kao i da mu izrekne meru zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom tako što će mu zabraniti pristup u prostor oko mesta stanovanja i dalje uznemiravanje oštećene u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti odluke.

Tužilaštvo takođe traži da R. A. bude izrečena mera obaveznog lečenja alkoholičara i da mu se produži pritvor.

(Telegraf.rs)