Obrt u slučaju oružja u garaži u Novom Beogradu: Mladić rekao da je arsenal njegov i da je devojka "čista"

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Tomić

Mladić N.D. (24) rekao je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da je arsenal oružja koji je nađen u garaži u Novom Beogradu njegov i da privedena devojka A.B. (19) nema nikakve veze sa ovim krivičnim delom, nezvanično saznaje "Telegraf.rs".

Nezvanično, devojka se u tužilaštvu pravdala da ne zna ništa o oružju niti je deo kriminalne organizacije.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dve tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, 7 ručnih bombi, 8 automatskih pušaka sa14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke “BMW”, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96 grama.

U stanu na teritoriji GO Voždovac pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno merenje.

Tužilac Stefanović

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

„U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronadjeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem“, naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

(Telegraf.rs)