Tužilac Stefanović: Saslušanje osumnjičenih u vezi sa arsenalom oružja u garaži u Novom Beogradu

J. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Popodne saslušanje osumnjičenih u vezi oružja pronađenog u garažui na NBGD

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović potvrdio je za Tanjug da će dvoje osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe popodne biti saslušani u vezi sa arsenalom oružja pronađenim u jednoj garaži na Novom Beogradu kao i opojnom drogom i vatrenim oružjem pronađenim na više drugih lokacija.

Kako je naglasio, tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

Prema njegovim rečima, istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

"U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja pronadjenog oružja i tragova na ostalim zaplenjenim predmetima, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronadjeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem", naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu.

U tužilaštvu će danas biti saslušani N.D. (24) i A.B. (19) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakonika, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 KZ i Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 KZ.

(Telegraf.rs/Tanjug)