Braću razbojnike razotkrio policajac u civilu, nisu ni znali da ih prati: Novi detalji hapšenja u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Bilić

Pljačkaši koji su juče bežali od policije, a potom sleteli sa puta na nadvožnjaku na Rumenačkom putu na ulazu u Novi Sad, prethodno su opljačkali kuću u Kisaču, saznaje "Telegraf.rs".

Meštanin Kisača, koji je policajac u civilu,  primetio je braću Barjama I. (22) i Almedina I. (19) koji su izvršili ovo delo te je dojavio kolegama i krenuo da ih prati ka Novom Sadu .

Tada policajaci PI Detelinara i interventne brigade kreću u akciju i u blizini nadvožnjaka na Rumenačkom putu za sivim Audijim A4 u kom su se nalazila braća, a koji je inače vlasništvo njihovog oca.

Nedugo posle početka potere, oni sleću sa puta i tada ih policija hapsi. Na svu sreću niko od građana tom prilikom nije bio povređen, a razbojnici su imali par manjih povreda nastalih u udesu.

Operativci PI Detelinara koji rade na ovom slučaju, rade i na rasvetljvanju drugih mogućih dela koja su eventualno počinili ovi razbijnic.

Kako saznajemo, braća su prethodno pratila vlasnika kuće, pa u iskoristii priliku kada on nije priustan i upali su kroz prozor i iz kuće su kako je policija ranije objavila iz ukrali 7. 000 evra, četiri ručna sata, dva laptopa, mobilne telefone, gitaru, pojačalo i garderobu.

Oni su od ranije poznati policiji, a određeno im je zadržavanje od 48 časova, nakon čega će biti predati sudiji koji bi trebalo da odluči o daljim merama.

Protiv I. B. biće podneta i prekršajna prijava, jer je vozio sa probnom vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja, navodi se u saopštenju PU Novi Sad.

(Telegraf.rs)