Prijatelj Uroša Blažića u sudnici nabrojao supstance za koje je čuo, pa se onesvestio

E. H.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Nikola Tomić

Na suđenju Urošu Blažiću u Specijalnom sudu, kako javlja naš reporter sa lica mesta, dogodila se prava drama. Naime, svedok Milan Vesić, inače drug optuženog, onesvestio se u momentu kada je advokat dao primedbu na njegov iskaz. Četiri sudska stražara pritrčala su da mu pomognu, donevši mu stolicu.

Svedok Milan Vesić rekao je da ostaje pri iskazu koji je dao u tužilaštvu i da ne želi da iskaz dopunjava.

Na pitanja tužioca Olivere Milojević odgovorio je da Blažića poznaje dve-tre godine i da se nisu mnogo družili.

- Bio sam par puta u njegovoj kući u Šepšinu, nije pričao o oružju, niti mi je pokazivao oružje. Dok je bio sa mnom bio je normalan. Nije pio. Nije pričao da se svađao s nekim, niti se meni žalio na bilo šta. Rekao je da je krenuo u teretanu i da je koristio trenbolon. Ja nisam video da on to koristi - rekao je Vesić.

Odgovarajući na pitanja branioca Radiše Blažića, svedok je rekao da je Urošev otac došao u kuću kada su pekli prase, na deset minuta i da ne zna da li je dolazio češće. Dodao je i da Blažić u njegovom prisustvu nije pokazivao znake nasilja.

Advokat Nebojša Perović pitao je svedoka da li ide u teretanu, na šta je on odgovorio da ide periodično i da ne koristi supstance.

- Znam samo za kreatin, protein, taj trenbolon i testosteron. Kada smo pričali oko voća, Uroš mi je davao savete oko kupovine voća. To je bio naš poslednji razgovor. Pokazivao je da radi, da kosi. O vežbanju jedino znam da je počeo mesec ili dva pred maj, a šta je sve koristio, to ne znam. Tad je došao u Beograd, rekao je da će da krene u teretanu i da će to da koristi. Tad sam ga poslednji put video. Ja mu nisam davao savete o tome jer se ne razumem u to - ispričao je svedok odgovarajući na pitanja punomoćnika, momentu kada je advokat davao primedbu na iskaz svedoka, on se, kako smo gore naveli, onesvestio.

Telegraf.rs i danas uživo prati suđenje Urošu Blažiću zbog masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, kao i njegovom ocu, koji je optužen zbog oružja i izazivanja opšte opasnosti.

Pratite suđenje na našem BLOGU.

(Telegraf.rs)