Otac i majka male Danke Ilić otvorili dušu za Telegraf: Pola godine je od njene smrti, a ne znamo...

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mateja Beljan, Facebook

Miloš i Ivana Ilić, roditelji ubijene Danke, otvorili su nam vrata svog doma nekoliko sati pošto je obelodanjeno da je protiv Dejana i Radoslava Dragijevića, kao i Srđana Jankovića podignuta optužnica.

- Teško nam je, za dva dana je šest meseci od njene smrti. Kako da obeležimo to, kad ne znamo ni gde je ni šta je. Lakše mi je kada sam čuo da to ide dalje -  kazao je, misleći na proces.

Njegova supruga molila je da je ne fotografišemo.

Odmah smo je pitali za bebicu i, kako kaže, sve je u redu... Stariji sinčić znatiželjno se pojavio na vratima i oduševio se gostima. Porodica mora da nastavi život, a koliko rane bole naslućujemo samo po dubokom Miloševom pogledu, po težini s kojom izgovara reči, po Ivaninom licu koje kao da je zaleđeno. Ali, deca taj čemer ne smeju da osete, pravda mora da se zadovolji. Jer, jednom će i sami pitati...

- Dobro je da je podignuta optužnica, verujem da postoje dokazi koji će dovesti do pravde. Boli me kada čujem da neko za smrt našeg deteta okrivljuje mene, majku- pričala nam je Ivana.

- Strašno je kada vidite šta se sve piše u raznim komentarima. Zato se i ne oglašavam više - pričao nam je Miloš.

Foto: Mateja Beljan

A suđenje znači i suočavanje oči u oči sa optuženima.

- Već sam to doživeo na saslušanju. Grozan je osećaj. Nadam se doživotnoj robiji za njih - pričao nam je.

Majka Ivana prisetila se još jednog detalja:

- Setite se da su Dejan i Srđan, kada se pojavio snimak iz Beča rekli: 'Brate, izvukli smo se -  kazala je.

Preostaje im samo da čekaju.

- Da vidimo šta će biti -  zaključuje Ivana.

Podsećamo, naša ekipa ranije je razgovarala sa Dejanovim ocem Radoslavom Dragijevićem, i samom optuženim za saučesništvo u zločinu. On negira bilo kakvu umešanost u ubistvo njega i njegovih sinova Dejana i pokojnog Dalibora i iznosi šokantne tvrdnje da je mala Danka živa i da se nalazi u Dizeldorfu.

Optužnica

Optužnica za ubistvo Danke Ilić podignuta je danas.

- Više javno tužilaštvo u Zaječaru je danas 24.09.2024.g. podiglo optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za izvršeno krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, učinjeno nad detetom Dankom Ilić iz Bora, počinjeno 26.03.2024.godine. Postupajuća tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru je optužnicom obuhvatila i Radoslava Dragijevića (73), oca osumnjičenog Dejana Dragijevića stavljajući mu na teret dva krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i pomoć učiniocu posle izvršenig krivičnog dela - saopštili su iz Višega javnog tužilaštva za Telegraf.rs.

Preti im doživotni zatvor.

(Telegraf.rs)