Stravične tvrdnje Radoslava Dragijevića: Optuženi u slučaju ubistva Danke kaže da zna gde je devojčica (2)

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mateja Beljan, Facebook

Radoslav Dragijević koji je danas zajedno sa sinom Dejanom, kao i Srđanom Jankovićem optužen za ubistvo deteta, za Telegraf.rs, je nakon podizanja optužnice izjavio da nije kriv, da mu "ne mogu ništa", da "nemaju dokaze" kao i šokantnu tvrdnju da je devojčica Danka Ilić zapravo živa, da je prodata i da je viđena u Dizeldforu.

To mu, kaže, sve javlja jedna osoba i da postoje fotografije.

Ekipa našeg portala zatekla ga je kod kuće u selu Zlot.

Foto: Mateja Beljan

- Ja nisam kriv, meni ne mogu ništa, samo sina da mi ne diraju, jer sam jednog izgubio. Moj Dejan nije kriv. Nije moguće da oni to tako urade, da tako ubiju dete. Ne možete rupu iskopati za tri minuta. Ja ću da podnesem tužbu za sina, ja ne mogu da ga vratim, ali hoću da naplatim -  kaže Radoslav.

Govoreći o svojim šokantnim tvrdnjama da je dete živo, Radoslav tvrdi da mu je sve objasnila jedna osoba koja poznaje porodicu.

- Ona je videla moju muku i sama mi se javila, htela je da mi pomogne i tvrdi da je mala prodata, da je u Nemačkoj u Dizeldorfu - dodaje Radoslav.

Kaže da mu je žao zbog sudbine devojčice ali veruje da ako je prodata, u šta je uveren bez obzira na zvaničnu istragu, dokaze i činjenicu da je i sam optužen, ne postoji mogućnost da se ona vrati.

U svom izlaganju spominjao je, navodne, nelogičnosti u vezi s vozilima, brzinom kretanja i navodio je automobile s rumunskim tablicama, ali ti podaci se ne uklapaju u javnosti poznate dokaze u vezi sa ovim slučajem.

Optužnica za ubistvo malene Danke Ilić podignuta je danas.

- Više javno tužilaštvo u Zaječaru je danas 24.09.2024.g. podiglo optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za izvršeno krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, učinjeno nad detetom Dankom Ilić iz Bora, počinjeno 26.03.2024.godine. Postupajuća tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru je optužnicom obuhvatila i Radoslava Dragijevića (73), oca osumnjičenog Dejana Dragijevića stavljajući mu na teret dva krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i pomoć učiniocu posle izvršenig krivičnog dela - saopštili su iz Višega javnog tužilaštva za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)