Progovorio vozač oklopnog vozila koji je pregazio porodicu kod Raške: Vodnik iznenadio izjavom u tužilaštvu

Z. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlađi vodnik u Vojsci Srbije M.V. (54), koji je navodno borbenim oklopnim vozilom "pasars" prešao u suprotnu traku kod Raške i bukvalno pregazio automobil "ford" u kome je poginulo pet osoba, dao je iskaz na saslušanju u tužilaštvu u Kraljevu!

Osumnjičeni je nakon jezive nesreće najpre priveden u policiju u Kraljevu, međutim, tamo je prema nezvaničnim saznanjima Informera u prisustvu branioca odlučio da se brani ćutanjem, ali onda je nakon isteka zadržavanja od 48 sati sproveden u tužilaštvo u Kraljevu gde je dao iskaz.

- Nakon nezgode bio je u potpunom šoku i policajcima ništa nije rekao o jezivoj nesreći, ali je potom kod tužioca kratko progovorio. Rekao je između ostalog da mu je uoči sudara pozlilo i da se ničeg posle toga ne seća - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Sledi veštačenje vozila, ali i sve ostalo što je neophodno za istragu.

- Bitno je da se utvrdi tačan uzrok jezive nesreće. Pet osoba je izgubilo život, a da tragedija bude još veća, ugašena je jedna cela porodica. Troje dece je nastradalo - podseća izvor.

Vojno vozilo je 21. septembra oko 13 sati, podsetimo, izletelo u levu traku kod Raške i tom prilikom bukvalno prešlo preko automobila marke "ford". Na mestu je poginulo troje male dece i njihov otac Danijel Lazović (33). Takođe je poginula i njihova komšinica Dijana Kutlačić (27) koja je bila u automobilu. Jedino je preživela majka dece Mirjana.

- Od siline udarca, teški oklopnjak je bukvalno pregazio automobil, smrskao ga, pa ga odvukao u jarak pored puta. Otac, troje dece i komšinica su na mestu ostali mrtvi, dok je Mirjana, Danijelova supruga koja je sedela na mestu suvozača, ostala živa zaglavljena u smrskanom vozilu. Vozilo koje ih je pregazilo teško je oko 18 tona. Spasioci su dali sve od sebe da je što pre izvuku, ali bilo je potrebno skoro dva sata da najpre dizalicama uklone oklopnjak, a onda da iseku zdrobljeni auto i oslobode je - rekao je izvor i dodao da je Mirjana bila u svesnom stanju kad je predata Hitnoj pomoći.

(Telegraf.rs/Informer)