Otkrivamo sve detalje monstruoznog ubistva gazde kafane u Boljevcu: Ubica uhvaćen na osnovu jednog traga

M. Č.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Milica Ristić

D. B. (46), osumnjičen da je u selu Bogovina svirepo ubio Simu Balaševića (90) poznatog po nadimku Piculj, nekadašnjeg gazdu najpoznatije kafane "Bolji život" u Boljevcu, kako Telegraf saznaje, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru i branio se ćutanjem. Njemu se, podsetimo, osim ubistva, na teret stavlja i jedno razbojništvo koje je, kako se sumnja, počinio u Podgorcu.

On je uhapšen nakon 9 dana potrage, a u međuvremenu policija je privodila mnoge, pa i jednog muškarca starog 37 godina za koga se sumnjalo da bi mogao biti potencijalni počinilac ovog zločina.

Uhapšen je na osnovu DNK tragova.

Piculja pronašao sin, scena bila stravična

Mrtvog Simu Balaševića Piculja, kako smo pisali, pronašao je sin. Naime, obzirom da ga nije bilo nekoliko dana, do Simine kuće je došao jedan muškarac, zvonio na vrata, pokušavao da uđe, a kada je video da nema odgovora, pozvao je njegovog sina.

Sin je došao i razvalio vrata. Unutra je zatekao oca vezanog za stolicu, sve i jedan prst mu je bio slomljen i imao je nož zariven u grudi.

Da se u kući na ulazu u selo nalazi beživotno telo Balaševića policija je obaveštena 9. septembra oko 15 sati.

Ubica je u kuću žrtve najverovatnije ušao kroz prozor sa zadnje strane, vezao ga je, a potom mučio.

Komšije: "To je mogao da uradi samo psihopata"

Prve komšije pokojnog Sime, Nata i Žarko Stojković za Telegraf su nakon ubistva otkrile detalje ovog horora:

"Družili smo se sa njim jako dugo, bili smo kao jedna kuća. Ja sam se družila sa njegovom ženom koja je preminula prošle godine. Žarko je svirao kod njega, jer on je imao kafanu, poznavao ga je 46 godina. Svi smo u šoku! Ovo je neverovatno, selo ne pamti ovakvo ubistvo. Eto, videli smo ga u subotu ujutru, pozdravili se, trebalo je da dođe na kafu, ali nije. Znate, on je bio veoma vitalan, jeste išao na štakama, ali je vozio kola, juga. Ima sina, snaju i unuka. Nisu često dolazili, ali jesu ga obilazili. Čuli smo priče da je kao hteo da se seli u Vrnjačku Banju, pa je prodao kuću, ali to nije tačno, kuću je ostavio unuku. Pa gde da se seli sa 90 godina", kažu oni za naš portal.

Dodaju da je bio dobar čovek i da ako je neko čekao tolike godine da mu se osveti za nešto ako mu se Piculj zamerio davno, onda je pravi psihopata.

"Ovo je uradio psihopata! Pa on je bio vezan za stolicu, slomljen mu je sve i jedan prst, imao je nož zariven u grudi. Katastrofa! Tu scenu je zatekao njegov sin koji je provalio u kuću. Strašno!", kažu oni.

Dačić: Uhapšen osumnjičeni za teško ubistvo, počinio još jedno razbojništvo

Foto: Marko Jovanović,Milica Ristić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili teško ubistvo i uhapsili D. B. (46) iz okoline Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru rasvetlili su teško ubistvo i uhapsili D. B. (46) iz okoline Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

Kako se sumnja, on je u noći između 8. i 9. septembra razbio staklo na vratima kuće Sime Balaševića (90) u selu Bogovina, a potom ušao unutra i naneo mu povrede u predelu glave i tela od kojih je ovaj devedesetogodišnji muškarac preminuo. Policijski službenici su na licu mesta zatekli beživotno telo S. B. vezanih ruku i nogu.

Policija je izuzela tragove sa lica mesta na osnovu kojih je identifikovan D. B. iz sela Podgorac, osumnjičen za ovo krivičnio delo. Nakon intenzivne potrage i operativnog rada, policija ga je pronašla i uhapsila.

Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, on počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorcu i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od tridesetšestogodišnje žene, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo.

(Telegraf.rs)