Poslednje informacije o povredama dečaka (10) koji je pao sa prozora u školi u Beogradu: Našao ga otac u krvi

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Todorović

Učenik S.Đ. (10) koji je, juče oko 17 sati, pao sa prozora u školi na Čukarici, prema poslednjim informacijama, zadobio je prelom karlice, prelom vilice, kontuziju pluća i krvarenje u glavi, saznaje "Telegraf.rs".

Dečak, koji je bio u produženom boravku, u jednom trenutku popeo se na prozor naočigled svojih drugara i počeo da šeta po simsu. Sumnja se da je izgubio ravnotežu i pao.

- U tom trenutku u školsko dvorište ulazio je njegov otac koji je čuo da je nešto puklo i otišao do mesta. Nažalost tamo je zatekao sina krvave glave. U pratnji policije prevezen je u bolnicu. Dosadašnja istraga je utvrdila da dečaka niko od drugara nije naterao na ovaj potez niti ga je neko gurnio- kaže naš izvor blizak slučaju.

O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U daljoj istrazi biće saslušani svedoci, ali i nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Oglasila se škola

- Dana 17.9. 2024. godine u 16.05 časova u grupi produženog boravka za učenike 4. razreda desio se nemio događaj. Tom prilikom je teže povređen učenik S.Đ. - navodi se u saopštenju Osnovne škole "Banović Strahinja".

Kako se navodi u saopštenju škole, dečak je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, pao sa prozora učionice na prvom spratu, u kojoj je boravio sa svojom grupom. Hitno je prevezen u Urgentni centar gde se nalazi na opservaciji.

- Ovom prilikom svi zaposleni u školi izražavaju svoju duboku zabrinutost. U ovom trenutku jedino je važno da se dečak oporavi i da sve ostane iza njega - navode.

Kako dodaju, o svemu je obaveštena nadležna školska uprava Ministarstva prosvete, kao i pomoćnik ministra Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje. Oni će, svako u skladu sa svojim ovlašćenjima, ispitati okolnosti pod kojima se desio nemio događaj i u skladu sa tim utvrditi eventualnu odgovornost zaposlenih.

Oglasio se otac dečaka koji je pao kroz prozor

"Došao sam po decu u školu u 15.55 sati. Pozvao sam sina, rekao je: "Tata, silazim za pet minuta". Nije prošao ni minut, kod školskog ulaza je nešto jako puklo! Od svih roditelja prvi sam dotrčao. Dok sam prilazio nisam ni znao da je to moje dete. Dolazim. Vidim - moje dete! U lokvi krvi. Ide mu krv na usta".

Ovako potreseno priča otac desetogodišnjeg deteta, koje je u utorak palo sa prozora škole na Čukarici gde je bio u produženom boravku.

On kaže da ni sada ne zna pouzdano kako je došlo do toga da dečak padne.

Dečak je u bolnici došao k svesti i ocu je samo kratko ispričao da je mislio da je prozor bio zatvoren.

- Pomenili smo odmah temu. Rekao sam mu samo: "Nije to sada važno, samo budi jak", rekao je otac za "Kurir".

(Telegraf.rs)