Radulović: Ovo bi bio ključni dokaz da je Danku Ilić (2) udario auto, a njega nema nigde

E. H.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-kolaž: Nikola Tomić

Tužilaštvo ima još samo jednu opciju - da drži "keca u rukavu" kog će otkriti u finišu istrage, odnosno zakonskog roka od 6 meseci da podigne optužnicu protiv osumnjičenh za ubistvo Danke Ilić (2). Prema onome što dosad znamo, ne postoji nijedan validan dokaz protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (51), koji se sumjiče da su dvogodišnju devojčicu ubili u Banjskom Polju, kraj Bora, rekao je Mladen Radulović, šef deska Telegrafa.

On je, gostujući na Televiziji B92 izjavio da je 26. septembar dan kada prolazi 6 meseci od nestanka Danke Ilić.

Podsetimo, devojčici se svaki trag izgubio 26. marta ove godine kada je nestala iz vidokruga majke Ivane Ilić u njenoj vikendici u Banjskom Polju.

- Ukoliko u roku od 6 meseci tužilaštvo ne podigne optužnicu, osumnjičeni po sili zakona moraju da budu pušteni na slobodu. Prema onome što dosad znamo, postoji samo priznanje optuženog Dragijevića, dato u policiji, ali dosad nismo čuli potvrdu da taj iskaz dat u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, pa je teško da može da bude uvršten kao validan dokaz - dodaje Radulović.

On je dodao da treba uprostiti situaciju, jer postoje samo 3 moguća scenarija u slučaju nastanka i potencijalnog ubistava devojčice.

- Prema prvom scenariju Danka je udarena kolima i ubijena. Međutim, teško da se to dogodilo jer nije pronađen niti jedan DNK trag na kolima koja su vozili optuženi, niti u njihovim kućama koje su takođe pretresane. Druga mogućnost, koja se ne sme isključiti jeste kidnapovanje devojčice, koja se danas nalazi na nama nepoznatoj lokaciji. Treća varijanta je teorijska, ali ne smemo da je isključimo. A to je da je devojčica odšetala i izgubila se u šumi. To je takođe malo verovatno, jer devojčica ne može brzo da se kreće, ali je u teoriji moguća - ukazuje Radulović.

On dodaje da na poslednjoj fotografiji, koji je majka snimila u Banjskom Polju, mala Danka nosi cuclu.

- Međutim, cucla nikada nije nađena. Da je automobil nju udario, cucla bi sigurno ispala i bila bi nađena. To meni govori da ona nije udarena kolima, a šta se tačno desilo u ovom trenutku je rano da govorimo. Svi se ipak nadamo da je ona živa, ali tragedija je uveliko velika jer zamislite traume deteta koje je već 6 meseci razdvojena od svojih roditelja - zaključio je Radulović.

(Telegraf.rs)