Otac devojke stradale u diskoteci Contrast nakon nezapamćene tragedije u Novom Sadu: "Prevencija je ključna"

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Facebook

Povodom tragedije na Salajci u Ulici Ðorđa Dere, a koja se desila na svega par stotina metara od tragedije u diskoteci Contrast u Novom Sadu, 1. aprila 2012. godine, kontaktirali smo gospodina Branka Miladinovića, oca novinarke Tamare Miladinović koja je to veče izgubila život u ovoj diskoteci.

Branko već godinama vodi "borbu sa vetrenjačama" povodom ovih događaja, i rešen je u tome da spreči da se ovakve tragedije događaju, a ceo svoj život posvetio je ovoj borbi i tome da više niko ne doživi takve tragedije.

Nažalost sinoćna tragedija, srušila je sve naše nade da posle požara u Caffe Lounge i Diskoteci Contrat više nećemo biti svedoci ovako teških scena.

Gospodin Miladinović je na početku razgovora izjavio iskreno saučešće porodici koja je izgubila 6 članova, među kojima i četvoro male dece, a potom se osvrnuo na činjenicu da bi i ovde mogla da postoji odgovornost inspektora. Dodajući da mora da se obrati velika pažnja na samu prevenciju.

- Prvo prevencije nema, znači edukacije i prevencije nema, jedino je represija u pitanju- kaže Miladinović i dodaje da ne zna tačno u ovoj situaciji šta se dogodilo, i da je sama činjenica da je prozor bio blokiran ogradom te da nisu mogli da izađu, znak da nije bilo inspekcijskog nadzora u ovom naselju.

On je dodao da smatra da postoji odgovornost inspektora i za Lounge i za Contrast, ali da niko od inspektora do sada nije odgovorao posle ovakvih tragedija.

- I sad niko neće odgovarati nažalost. Mi moramo, taj pre svega princip odgovornosti da ustanovimo za sve inspekcije na državom i na lokalnom nivou, dodajući da nijedan inspektor ni u jednoj vlasti nije odgovorao za ovakve stvari već da su odgovarali isključivo zbog korupcije i lopovluka koje nemaju veze sa tragedijama.

- Što se tiče nadzora objekata u radu i objekata u izgradnji, toga nema- zaključio je Miladinović još jednom dodajući da je jedna dobra edukacija i prevencija potrebna našem društvu da bi se stalo na put tragedijama i da bi se sprečili dalji rizici te da narod mora da ima sigurnost i veru u inspekcije, a da ih po njegovom mišljenju sada nema.

(Telegraf.rs)