Uhapšen muškarac koji je kolima udario tri osobe za vreme protesta kod Sava Centra

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštećeni D.M. je zadobio tešku telesnu povredu u vidu preloma desne podkolenice, a oštećena R.B. i oštećeni M.M. po jednu laku telesnu povredu, nakon čega je pobegao sa lica mesta

Foto-ilustracija: Shutterstock

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beograd uhapšen je okrivljeni V.N. (36) zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi Krivičnog zakonika.

Delo je izvršio dana 11. avgusta, oko 00,10 časova kod benzinske stanice “NIS” kod Sava centra, kada je automobilom kojim je upravljao, krećući se kroz masu ljudi koji su učestvovali u javnom protestu “SEOS”, udario tri lica koji su zadobili telesne povrede.

Oštećeni D.M. je zadobio tešku telesnu povredu u vidu preloma desne podkolenice, a oštećena R.B. i oštećeni M.M. po jednu laku telesnu povredu, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Okrivljeni je saslušan na okolnosti predmetnog događaja kada je delimično priznao izvršenje krivičnih dela, nakon čega je na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu prema okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

(Telegraf.rs)