Lopov spajdermen iz Mladenovca: Popeo se do prozora solarijuma na visini od skoro 4 metra, uzeo 600.000 dinara

J. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Okrivljenom je određen pritvor od 30 dana

Foto: Shutterstock

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu juče je saslušao uhapšenog U.V. (32) iz Mladenovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, kao i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom se, kako saznajemo, stavlja na teret da je došao do jednog solarijum studia u Zemunu, popeo se do prozora koji se nalazi na visini oko 3,5 metra od zemlje i otvorio ga, ušao u unutrašnji deo objekta, izvršio premetačinu, oduzeo depozit u iznosu oko 5.000 dinara, nakon čega je iz druge prostorije, iz metalnih kasa - sefa, na kojima je prethodno podesnim predmetom napravio otvor brusilicom, oduzeo novac u iznosu od oko 600.000 dinara.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je držao 1,14 grama opojne droge amfetamin koju su policijski službenici PS Zemun pronašli prilikom pretresa stana i prostorija koje koristi, a neposredno nakon hapšenja. Na saslušanju pred javnim tužiocem on je delimično priznao izvršenje krivičnog dela teška krađa.

Izjavio je da nije oduzeo navedenu sumu već mnogo manje, dok je izvršenje krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga u potpunosti priznao.

Imajući u vidu da je u pitanju lice koje je ranije više puta osuđivano za imovinska dela i da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju do 30 dana, koji pritvor je rešenjem i određen.

(Telegraf.rs)