Ubica doktorke, ubio se u zatvoru: Vladimir je osuđen za smrt supruge Milene, obesio se u ćeliji

Ekipa Hronike
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je osuđen zbog ubistva supruge, doktorke Milene Milošević na 20 godina robije

Foto: Infozija/N.Radišić, Privatna arhiva

Vladimir Maksimović, koji je bio osuđen zbog ubistva supruge, doktorke Milene Milošević na 20 godina robije, izvršio je samoubistvo u zatvoru.

Naime, kako se navodi u zvaničnom saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, on je izvršilo suicid vešanjem u kasnim popodnevnim satima u sobi u kojoj je bio smešten u KPZ Kragujevac.

"Medicinski tehničar i doktorka iz zavoda su odmah pristupili sa pružanjem pomoći i reanimacijom, a ubrzo je u zavod po našem pozivu stigla lekarska ekipa Hitne pomoći.

Na žalost, lekari su mogli samo da konstatuju da je lice preminulo. U skladu sa zakonskom procedurom, obavešteni su policija, tužilastvo i sud, a telo ce biti upućeno na obdukciju", stoji u zvaničnom saopštenju.

Ovaj zločin desio se 25. marta 2022. a kao što je Telegraf pisao, Milena je spavala kada joj je suprug ispalio hitac u lice. Decu su bila u susednoj sobi i nisu čula ništa. Pucanj je čuo njegov otac koji je pozvao policiju i lekare.

U UKC Kragujevac dovezena je u ponedeljak, 16. maja 2022. godine, sa teškom telesnom povredom, opasnom po život, nanesenom vatrenim oružjem u lice.

- Istog dana, obavljena je hitna hirurška intervencija, u kojoj je učestvovao tim hirurga UKC Kragujevac, ali joj je konstatovana moždana smrt - navode u ovoj ustanovi.

Motiv se navodno krije u ljubomori jer je Milena radila u Nemačkoj, a on sumnjao u njenu vernost. Prema rečima komšija ništa nije ukazivalo da će doći do tragedije.

- Sve su isplanirali, bili su spremni da se presele. Pozdravili su se sa rodbinom, on je valjda dao i otkaz u firmi u kojoj je radio da bi išao sa njom. Koliko znam, trebalo je danas da odu, znači upucao je dan pred odlazak. Imaju dvoje male dece koja su bila u kući kada je on pucao u nju. Šta se tu desilo, niko ne zna, pričaju da misli da ga ona vara, jer tri godine već živi u Nemačkoj - pričaju komšije.

Inače, on je nakon pucnjave pobegao. Ceo grad je bio blokiran i intenzivno se tragalo za njim. Policija ga je pronašla "zabarikadiranog" u kolima iz kojih je nakon dva sata pregovora izašao. Inače, u ovoj kući ranije nije bilo prijava za nasilje.

Ona je radila u Nemačkoj kao doktorka.

(Telegraf.rs)