Saslušani uhapšeni za pokušaj mafijaške likvidacije u Ubu: Bombu trebalo da aktiviraju pozivom na mobilni

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo je zatražilo da osumnjičenima bude određen pritvor

Printskrin: MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su trojica osumnjičenih da su 3. avgusta 2024. godine u Obrenovcu i Ubu po prethodnom dogovoru na podmukao način pokušali da liše života oštećenog R.R. i jer su bez odobrenja nadležnog organa neovlašćeno nosili eksplozivnu napravu.

Osumnjičeni Matija S. (28), Mihajlo P. (19) i Miloš S. (19) na saslušanju su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage svoj trojici osumnjičenih se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a Mihajlu P. i Milošu S. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da su Matija S, Mihajlo P. i Miloš S. najpre neutvrđenog dana nabavili eksplozivnu napravu i mobilni telefon koji im je NN lice povezalo sa eksplozivnom napravom tako da se ista aktivira pozivanjem na taj telefon.

Mihajlo P. i Miloš S. su se, kako se sumnja, 3. avgusta vozilom marke "mercedes", sa kojeg skinuli pripadajuće italijanske registarske oznake i stavili nepripadajuće registarske oznake za Ub, dovezli iz Obrenovca u Ub i postavili eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće oštećenog R. R. i to kod stuba koji nosi dvorišnu kapiju, pored vozačevih vrata parkiranog vozila oštećenog marke "džip čiroki".

Potom su Mihajlo P. i Miloš S, vozeći se ulicom opservirali kada će R. R. izaći iz kuće i približiti se svom vozilu kako bi o tome obavestili Matiju S. na mobilni telefon, koji je 2. avgusta Matija S. predao Mihajlu P, ali delo nisu dovršili jer su sprečeni od strane policijskih službenika MUP RS.

(Telegraf.rs)