Ovo je Miroslav koji se udavio kod Šida: "Čamac se prevrnuo, počela je agonija, njegova ćerka je prva upala"

E. H.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Priča se da je prvo u vodu upala Miroslavova ćerka, a on je brzo reagovao ušao je da je izvadi iz vode, u tom trenutku došlo je do prevrtanja čamca, pa je i drugo dvoje dece upalo u vodu

Foto: Facebook

Miroslav Cuper (33) iz sela Bačinci kod Šida, utopio se juče u Sotskom jezeru nakon što se gumeni čamac u kom je bio sa svojom ćerkom i još dvoje dece iz komšiluka prevrnuo. U akciji spasavanja učestvovalo je troje ljudi koji su bili na jezeru, a jedan od njih, mladić S.S. (34) iz Nove Pazove, nažalost, utopio se zajedno sa Miroslavom.

Žitelji sela Bačinci nakon tragedije zanemeli su, opisali su kako je navodno došlo do utapanja dva mlada čoveka.

- Miroslav je za vikend uzeo decu od bivše supruge, jer su oni razvedeni i deca ne žive sa njim. Odlučio je da vodi ćerkicu na jezero kako bi malo uživali i kupali se, a usput je pozvao i bliske komšije koji imaju dečicu da idu sa njima. Međutim, komšije nisu mogle da im se pridruže, pa su poslali dvoje dece sa Miroslavom i njegovom ćerkom - kažu meštani i dodaju da su Miroslav i deca imali zamisao da celo nedeljno popodne provedu na jezeru gde bi se kupali i uživali.

- Navodno, kada je Miroslav došao sa decom, seli su u gumeni čamac i krenuli su da se provozaju. Ubrzo, posle svega pola sata vožnje, došlo je do prevrtanja gumenog čamca. Priča se da je prvo u vodu upala Miroslavova ćerka, a on je brzo reagovao ušao je da je izvadi iz vode, u tom trenutku došlo je do prevrtanja čamca, pa je i drugo dvoje dece upalo u vodu - pričaju komšije.

Prema njihovim rečima, nastala je prava drama i agonija.

U blizini je bilo nekoliko kupača, ali i ribolovaca koji su pecali uz obalu jezera. Kada su videli da se nešto dešava, priskočili su u pomoć - navode oni i dodaju:

- Ćerka Miroslava Cupera je sama doplivala do obale, dok su dva muškarca od kojih je jedan iz Zemuna, a drugi pripadnik šidske policije, izvukli dva dečaka. S druge strane, mladić S. S. iz Nove Pazove koji je juče pecao bez razmišljanja je ušao u vodu čim je video da se Miroslav i deca dave, kako bi im pomogao. Međutim, kako smo čuli, on nije ni uspeo da stigne do njih, jer je na putu do čamca potonuo i on. Da li ga je izdalo srce ili ga je nešto povuklo na dno još se ne zna.

Kako navode meštani sela nadomak Šida, ovo je samo još jedna u nizu tragedija na Sotskom jezeru.

- Godinama imamo tragedije vezano za ovo jezero. Ima dosta virova i mulja, opasno je, a mnogi meštani baš iz tog razloga nikad i nisu ušli u vodu. Strašno je ovo što se desilo, izgubljena su dva mlada života, a deca su doživela neviđenu traumu - kaže žitelj Bačinaca i dodaje da je pre nedelju dana video Miroslava.

- Video sam ga pre sedam dana, krečio je jednom komšiji kuću. Miroslav je godinama vozio kamion po inostranstvu, a pre nekoliko godina je pored toga počeo i da kreči. Razveo se od supruge, pa je živeo sa roditeljima. Bio sam jutros do njih, ne znam šta da im kažem - kaže sagovornik.

Inače, tela dvojcie utopljenika još uvek nisu izvučena iz jezera, a ronioci Žandarmerije su na terenu i rade na pronalasku i izvlačenju tela.

Komšije kažu i da roditelji pokojnog Miroslava Cupera ne veruju da ga više nema, a prema rečima naših sagovornika, od kad traje potraga za telom u jezeru "oni ne dišu".

- Skrhani su, mole se samo da nađu telo i njihovog Miroslava i tog hrabrog dečka koji je hteo da im pomogne. Od juče je kapija otvorena kod njih, dolaze im rođaci i prijatelji da pruže utehu u ovom preteškom trtenutku - zaključuju oni.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)