Uletao u otključane stanove i kola, uzimao novac i kartice: Uhvatili ga za volanom ukradenog automobila

I. N.
Vreme čitanja: oko 1 min.

S. S. se tereti da je tokom juna ove godine izvršio krivična dela na štetu četiri oštećena lica

Foto-ilustracija: Shutterstock

Za S. S. (20) određeno je zadržavanje zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, među kojima su i krađa i falsifikovanje platnih kartica.

S. S. se tereti da je tokom juna ove godine izvršio krivična dela na štetu četiri oštećena lica.

"Na taj način što je iz nezaključanih automobila i kuća oštećenih oduzeo novac, bankovne kartice, laptop i mobilne telefone, nakon čega je jednu od ukradenih bankovnih kartica 12 puta neovlašćeno upotrebio i pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist", navodu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

"S. S. se takođe stavlja na teret da je 26. juna 2024. godine u Zemunu uočio nezaključano parkirano vozilo marke “Fiat Punto” u koje je ušao i iskoristio činjenicu što se u bravi nalazio ključ, startovao vozilo i odvezao se, nakon čega je dana 28. juna 2024. godine od strane policijskih službenika IJ 92 primećeno i zaustavljeno vozilo kojim je upravljao okrivljeni. Pred javnim tužiocem okrivljeni se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje nema prijavljeno prebivalište, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenom određen pritvor”, dodaje se.

(Telegraf.rs)