Ubica lepe Marigone dobio doživotni zatvor, pomagač 15 godina: Doneta presuda, oslobođeni optužbi za silovanje

E. H.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubistvo 18-godišnje Marigone Osmani 21. avgusta 2021. šokiralo je javno mnjenje

Foto: Facebook

Dardan Krivaća je, na ponovljenom suđenju za ubistvo Marigone Osmani, osuđen na kaznu doživotnog zatvora, dok je Arber Sejdiu osuđen na 15 godina zatvora.

Kazna je ostala identična kao i u prvoj presudi koju je doneo Osnovni sud u Uroševcu. Čak i u ponovljenom suđenju Krivaća je oslobođen optužbi za silovanje, a Sejdiu za pomaganje u silovanju.

Predsedavajući sudija Sahet Krasnići rekao je da je surovost sada dokazana jer je sudski veštak utvrdio da je Krivaća nasiljem marigoni Osmani naneo veliku i izuzetno veliku bol.

Punomoćnik porodice Osmani Gazmend Redžepi je nakon izricanja presude rekao da je delimično zadovoljan sudskom odlukom. Prema njegovim rečima, postoje dokazi pomoću kojih bi i Sejdiu trebalo da bude osđen na kaznu doživotnog zatvora, piše Koha.

- Bio bih još zadovoljniji kada bi i drugoosuđeni dobio doživotnu kaznu. Imamo validne dokaze. Zverstvo koje je obrazložio sudski organ je osnovan na osnovu dokaza o pucnjavi. Čudno je kako je to izvedeno prvi put bez navođenja glavnih činjenica, to su glavni konkretni snimci na kojima je pokojnik imao sporu smrt - rekao je Redžepi.

Sud u Uroševcu je 4. avgusta 2023. osudila Krivaću na doživotnu kaznu zatvora zbog teškog ubistva, a Arbera Sejdiua na 15 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva. Presudu je ukinuo Apelacioni sud 22. februara 2024. godine, nakon pritužbi svih stranaka, vraćajući predmet na ponovno prvostepeno suđenje.

Krivaća je oslobođen optužbi za silovanje, a Sejdiu optužbe za pomaganje i podržavanje silovanja. Među povredama koje je žalba utvrdila bila je i činjenica da je motiv ljubomora proizašao iz iskaza samog okrivljenog na Sudskoj psihijatriji i da surovost koja se pominje u presudi nije nešto što je dokazano iskazima veštaka kosovskog Instituta za sudsku medicinu.

Ubistvo 18-godišnje Marigone Osmani 21. avgusta 2021. šokiralo je javno mnjenje.

Na drugom ročištu ponovljenog suđenja Krivaći i Sejdiju 11. juna, forenzičar je objasnio da je smrt nastupila od teških i višestrukih telesnih povreda. Nalazu veštaka usprotivila se odbrana Krivaće, tražeći da se neka ispitivanja ponove.

(Telegraf.rs)