"Jedan od napadača jako me je povukao za kosu i oborio na pod": Meštani Bačkog Petrovog Sela prolaze horor

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predstavnici neformalnog udruženja građana “Za bolje sutra” Miloš Gajić i Dragan Milosavljević rekli su tada da je situacija na pravoslavnom groblju iz dana u dan sve lošija i da se vandalizam skoro svakodnevno dešava

Foto: Mateja Beljan

U Bačkom Petrovom Selu gde se sinoć tokom pljačke dogodilo teško ubistvo starice koja je udarena u glavu, počelo je da se odmotava klupko svih događaja koji su se dogodili ovde poslednjih godina.

Kako je već pisano u novembru prošle godine, nakon vandalizma na pravoslavnom groblju koji se dogodio u Bačkom Petrovom Selu kada je porušeno oko 40 spomenika, situacija se nije popravila.

Predstavnici neformalnog udruženja građana “Za bolje sutra” Miloš Gajić i Dragan Milosavljević rekli su tada da je situacija na pravoslavnom groblju iz dana u dan sve lošija i da se vandalizam skoro svakodnevno dešava.

– Vandali uništavaju novu kapelu, ruše i lome spomenike, nadgrobne ploče i vaze - kažu u ovom udruženju i navode da su na groblju pre par nedelja zatekli buldožer koji je rušio deo starog groblja,što znači bilo je polomljenih spomenika i taj deo”starog”groblja je preoran.

Inače Miloš je unuk bake koja je od iste bande doživela strašan teror, kada je pretučena i zamotana i tepih. Iako su tada uhapšeni napadači, vrlo brzo su pušteni pa su nastavili sa razbojništvima.

Baka Jelena je tada rekla da je čula lupanje i slabije i jače, ali da je pomislila da je to mačak Sivko, pa se nije uplašila.

Pretpostavlja se da lopovi nisu ni znali da postoji deo kuće gde Jelena živi, već su prvo preturali po spratovima kuće, a tek kasnije su ušli u deo gde ona živi, verovatno ni ne znajući da je ona tu.

– Kada su ušli u sobu gde spavam, jedan od napadača jako me je povukao za kosu i oborio na pod, bilo ih je više. Jedan me je umotao u čaršav i konstantno me je šutao u glavu i u telo svom snagom i vikao mi je da mu dam novac, koji nemam – pričala je tada Jelena suznim očima, ali opet punim hrabrosti.

Ona dodaje da je vikala na srpskom i na mađarskom koji takođe dobro zna, ne bi li je neko čuo. Vikala je i dozivala komšiju imenom govoreći mu da su lopovi u kući i da zove policiju, međutim niko je nije čuo.

Jelena se posle prvobitnog šoka, brzo osvestila i “došla sebi” nakon čega je pozvala unuka koji živi u selu, a koji je odmah obavestio policiju i potrčao ka bakinoj kući, a usput je pozvao i sestru i zeta koji žive u Zemunu, a koji su takođe odmah krenuli ka selu.

Policija je brzo bila na licu mesta kao i hitna pomoć koja je pregledala Jelenu koja je inače dijabetičar. Na svu sreću nije imala teže povrede.

Meštani od tada organizuju straže, i kažu da imaju odličnu saradnju sa bečejskom policijom, ali da su lopovi dobro organizovani i vrlo agresivni. Baka Jelena je posle napada dobila i psa čuvara od meštana.

Njen unuk Miloš nastavio je borbu sa veternjačama, pa je sam napadač nekoliko puta i dobijao je pretnje. Nijedan od tih slučaja nije procesuiran. Meštani u ovom slučaju krive tužilaštvo jer kažu da policija svoj deo posla radi odlično, ali da ih tužilaštvo pušta.

Inače, pljačke i razbojništva, kao i uništavanje groblja postali su svakodnevice u ovom selu, a prošle godine obili su kuću pokojne starice, dok je njena rodbina bila na groblju da je sahrani.

(Telegraf.rs)