Ovo je doktor posle čije je operacije preminuo Nikola: Neadekvatno koristio laser, ignorisao komplikacije

E. H.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola Bakić je 29. decembra prošle godine primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je i pored pružene lekarske pomoći, preminuo

Foto: Društvene mreže

Protiv doktora Zorana K. (54) više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu nakon smrti pacijenta Nikole Bakića (39) koja se dogodila 30. decembra 2023. godine do koje je došlo nakon rutinske operacije hemoroida na privatnoj klinici "011 Medical Team-Beograd".

Nikola je preminuo nakon što je lekar nesavesno postupao i izvršio je operativno lečenje hemoroidalnih čvorova u uslovima opšte anestezije neadekvatnom upotrebom lasera. Iako se pacijent žalio na bolove i bio lošeg zdravstvenog stanja, doktor Zoran K. otpustio ga je na kućno lečenje.

Mukama pacijenta tu nije bio kraj. Njegovo zdravstveno stanje se pogoršavalo - imao je visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu je obavestio doktora koji ga je operisao, ali doktor Zoran K. nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je stanje Nikole Bakića ukazivalo na to da je pregled neophodno obaviti jer njegove tegobe nisu bile uobičajene za postoperativni oporavak.

Foto: Društvene mreže

Bakić je 29. decembra prošle godine primljen u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je i pored pružene lekarske pomoći, preminuo.

Naime, doktor koji je nesavesno lečio pacijenta, usled čega je došlo do smrti, redovno je na društvenim mrežama govorio o laserskim operacijama i delio fotografije iz operacione sale, a kao stručnjak na tu temu gostvoao je i na televizijama.

(Telegraf.rs)