Srbija se izvukla iz vikenda smrti: Bilo je kao u paklu, ljudi ginuli na putevima, vatra gutala sve pred sobom

E. H.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Policija i vatrogasci su tokom vikenda koji je iza nas imali pune ruke posla

Izuzetno težak vikend ostao je za nama. Obeležilo ga je više požara, ali i saobraćajnih nezgoda u kojima ima i poginulih. Mnogi su bili i "tempirane bombe" na putevima, vozeći pod dejstvom alkohola i droga.

U subotu je došlo do saobraćajne nezgode na Bežanijskoj kosi u kojoj je teško povređena devojka (29).

Devojci su na licu mesta konstatovane povrede glave i noge i ona je vozilom Hitne pomoći hitno transportovana u Urgentni centar.

Na području Južnobačkog okruga se tokom vikenda dogodila 21 saobraćajna nezgoda, a jedna osoba je poginula, dok je jedna teško, a sedam lakše povređeno.

U tom intervalu, na području Grada Novog Sada, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, a jedno je zadobilo lake telesne povrede.

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 651 prekršaj iz zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na tom području, iz saobraćaja je isključeno 108 vozača i 14 vozila, a zadržano je 9 vozača.

Sedam vozača je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a dvojica zbog ponavljanja ili nastavljanja vršenja prekršaja.

Poginuo muškarac

U spomenutoj sobraćajnoj nesreći u Novom Sadu, koja se dogodila u subotu nešto pre pet sati ujutru na Temerinskom putu, poginuo je muškarac (73).

Hitna pomoć zatekla ga je bez znakova života, te nisu uspeli da ga spasu.

Prizor na licu mesta bio je jeziv, a do nesreće je došlo kada je automobil udario u betonski element.

Vozili pijani i drogirani

Saobraćajna policija u Subotici je tokom vikenda iz saobraćaja isključila i u službenim prostorijama zadržala 12 muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Policija je u Subotici šestoricu muškaraca koji su upravljali biciklima sa 1,35, 1,64, 1,83, 2,10, 2,66 i 2,95 promila alkohola u organizmu, dok je u Bačkoj Topoli zatečen biciklista sa 1,56 promila alkohola.

Iz saobraćaja su isključena i dvojica vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91 i 1,96 promila alkohola u organizmu.

Na periferiji grada, prilikom kontrole, zatečen je dvadesetogodišnjak koji je vozio "audi" pod dejstvom amfetamina, a u Bačkoj Topoli četrdesetdevetogodišnjak koji je upravljao "seatom" sa 1,78 promila alkohola i pod dejstvom amfetamina.

Takođe, u Subotici, iz saobraćaja je isključen i tridesetdevetogodišnjak koji je upravljao teretnim vozilom sa 2,29 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija u Zaječaru isključila je iz saobraćaja vozače "folksvagena" (42), "škode" (63) i "pežoa" (45) koji su vozilima upravljali sa 2,30, 1,60 i 1,33 promila alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja je isključen i šezdesetdvogodišnji muškarac koji je vozio bicikl sa 1,48 promila alkohola u organizmu.

Satima goreo magacin

Ogroman požar izbio je juče u Boljevcima kada se zapalio objekat od 2.000 kvadratnih metara. Kako je Telegraf saznao, požar je izbio u 15.24 sati.

Kako se vidi na snimcima koje nam je ustupila stranica moj_beo_grad, vatra je kuljala na sve strane, a gust crni dim širio se naseljem.

Meštani su bespomoćno gledali u strašnu sliku koje je pred njima, a vatrogasci se svim snagama trudili da požar dovedu pod kontrolu.

Oblak crnog dima video se i kilometrima daleko, a vetar koji je duvao otežavao je gašenje požara.

Na samom kraju dana, izbio je još jedan požar i to u Surčinu, kada se zapalio magacin filmske opreme.

Bukteli požari po Srbiji

U čačanskom naselju Ljubić u subotu je došlo do većeg požara kada se zapalilo nisko rastinje na površini od preko 15 ari.

- Vatra je pretila da zahvati dva objekta, gust dim je prekrio čitavo naselje. Jedva se diše. Na lice mesta su odmah po prijavi stigle vatrogasne ekipe koje su uspele da lokalizuju plamen - rekao je za RINU jedan od očevidaca.

Uzrok požara su najverovatnije jako visoke temperature i ljudska nemarnost.

Juče oko 17 sati izbio je požar na gradskom smetlištu u Smederevu.

Na lice mesta upućen je veliki broj pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Uzrok požara nije poznat, a gašenje je trajalo sarima. Na snimku koji je objavila stranica 192_rs vidi se da se gust crni dim nadvio nad gradom, a vetar olakšava njegovo širenje.

Još jedan požar izbio je juče i to oko 21 sat u novosadskom naselju Ribnjak.

Požar je legalizovan u roku od pola sata, a gorela je šupa u sklopu kuće.

Brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je širenje plamena na okolne objekte.

(Telegraf.rs)