U Srbiji za nekoliko dana 5 zločina počinjeno nožem: Stručnjak objašnjava zašto se ovo oružje sve više koristi

E. H.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Dobrivoje Radovanović, naš poznati kriminolog za Telegraf je objasnio zašto je nož učestalo oružje

Foto: Telegraf/J.O, Instagram/mmasavezsrbije/Antonio Biset

U Srbiji je za samo nekoliko dana bilo 5 napada nožem, od toga 2 ubistva. Svi zločini su, kako smo naveli, počinjeni ovim hladnim oružjem koje je u poslednje vreme sve ćešće u "upotrebi" kada su teška dela u pitanju.

Dobrivoje Radovanović, naš poznati kriminolog za Telegraf je objasnio zašto je nož učestalo oružje.

Foto: Nikola Tomić, Dobrivoje Radovanović

"Nož je najčešće sredstvo za ubistvo na celoj planeti, specifično je za obračune koji nisu klasični mafijaški obračuni. Takođe, nož se koristi kada napadač ne želi da privuče pažnju, jer se to ne čuje kao pištolj. Ako je ubica iskusan, dovoljan je jedan ubod da likvidira žrtvu. Takođe, nož se često koristi kada je reč o opomenama, ako je taj koji je napadnut nešto, da tako kažem, pogrešio. A kada se nož upotrebljava u napadima kada je nasilje u porodici u pitanju, to je zbog situacije, jer ona nalaže da je najlaške da se uzme nož", kaže Radovanović.

Podsetimo, u Beogradu je bilo tri ubadanja, na uglu Dunavske i Dobračine ubijen je Stefan Savić (23), MMA borac, tačnije, preminuo je u Urgentnom centru.

On je prvo došao u verbalni sukob sa dvojicom muškaraca, a zatim je pokušao da im pobegne Dunavskom ulicom. U jednom trenutku su ga stigli, oborili na trotoar, udarali rukama i nogama i na kraju izboli nožem.

Jezivo nasilje pokušao je da spreči slučajni prolaznik Stefan M. (22) kome istim nožem jedan od muškaraca zadaje nekoliko uboda u grudi.

- Izbodenog mladića Stefana M. drug stavlja u kola i na putu do bolnice obaveštava policiju da se u Dunavskoj ulici dogodio zločin. Oni su inspektorima ispričali da su prolazili ulicom kada su videli kako dvojica udaraju i na kraju nožem ubadaju mladića. Dok su pokušali da ga zaštite napadač je jednog od njih ubo u grudi. Objasnili su da je Stefan istrčao iz kola kako bi pomogao mladića koga nije ni poznavao - objašnjava naš sagovornik.

U Urgentni centar u teškom stanju nalazi se Stefan M. dok je Stefan Savić preminuo.

Policija je uzela snimak ubistva i na osnovu njega ušla u trag napadačima.

Sečivo kojim je zločin počinjen još nije nađen.

Potom, na Novom Beogradu uboden je mladić nakon svađe u pekari. Njegovo stanje je stabilno.

Jedan od osumnjičenih ga je ubo u grudi i pobegao sa saučesnikom.

Samo nekoliko sati kasnije policija na Novom Beogradu ih je uhapsila.

Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni će sutra biti saslušani.

Kubanca uboli nožem, pa nastavili tuču u njegovoj sobi

Kubanski bokser koji zastupa Srbiju izboden je pre dva dana oštrim predmetom u Novom Pazaru.

Za napad je osmnjičeno njih četvoro i pušteni su da se brane sa slobode.

Sukob koji je započeo ispred jedne benzinske pumpe u Novom Pazaru, a zatim se nastavio u sobi hotela u kojem je boravio povređeni sportista, izazvao je oštre reakcije javnosti. Napadači su, kako je prijavljeno, koristili oštre predmete, usled čega je kubanski bokser zadobio lakše povrede glave. Hitno je prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, gde mu je ukazana neophodna medicinska pomoć, napisao je Sandžak danas.

Devojka posekla mladića nožem

Beogradska policija uhapsila je devojku (27) koja je osumnjičena da je nakon svađe u klubu nožem posekla svog momka (32).

Napad se dogodio u petak u klubu u centru grad.

Kako saznajemo, svemu je prethodila svađa.

Nemila scena odigrala se pred gostima poznatog kluba.

Srećom, mladić je dobio samo posekotine i u pitanju su lake telesne povrede.

(Telegraf.rs)