Uhapšene četiri osobe zbog paljenja jelke i isticanja natpisa - "Nova godina nije naš praznik"

Ekipa Hronike
Vreme čitanja: oko 1 min.

U vezi ovog slučaja policija je navela da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela Izazivanje razdora i netrpeljivosti

Foto:Shutterstock

U Hani Elezu na putu Uroševac - Skoplje uhapšene su četiri osobe pod sumnjom da su učestvovala u današnjem paljenju novogodišnje jelke postavljene u dvorištu opštine.

U saopštenju policije tzv.Кosova navodi se da je sa osumnjičenima obavljen razgovor i odlukom tužioca trojica su zadržana u pritvoru, dok je jedan pušten u redovan istražni postupak.

Pored paljenja novogodišnje jelke, u nekoliko ulica ove opštine istaknuti su natpisi "Nova godina nije naš praznik, ne slavite praznike nemuslimana".

U vezi ovog slučaja policija je navela da je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela Izazivanje razdora i netrpeljivosti.

U saopštenju se ističe da su u oba slučaja bili uključeni istražitelji i regionalni forenzičari, koji su po ovlašćenju tužioca preduzeli dodatne istražne radnje.

"Nakon intenzivnog istražnog rada, prikupljanja informacija na terenu, pregleda sigurnosnih kamera, policija je oko 17 časova uspela da identifikuje, a potom i uhapsi četvoricu osumnjičenih, koji su sprovedeni u policijsku stanicu. Nakon obavljenog razgovora istražne policije, rešenjem tužioca Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, u pritvoru su zadržana tri osumnjičena lica, dok je jedno lice pušteno u redovan istražni postupak. Uhapšeni se terete da su počinili krivično delo „podsticanje razdora i netrpeljivosti''.

(Telegraf.rs/N.Z)