U Specijalnom sudu danas će se čuti kako su u šiframa komunicirali članovi klana Veljka Belivuka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom svedočenja I.S. suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a kasnije je sudija rekla da je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje

Foto: Marko Jovanović, Pink

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi izvođenjem dokaza trebalo da bude nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Trebalo bi da se nastavi slušanje audio snimaka razgovora pripadnika grupe koji su zabeležili pripadnici MUP-a putem mera tajnog praćenja i prisluškivanja.

Za ovu nedelju na suđenju je trebalo da bude ispitan oštećeni svedok I.S. kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.

Međutim on je izostao zbog zdravstvenog stanja, jer ima upalu pluća. Veštaci psiholog i psihijatar su tokom jučerašnjeg suđenja kazali da je I.S. sposoban da prati suđenje i svedoči.

Tokom svedočenja I.S. suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a kasnije je sudija rekla da je naloženo njegovo psihijatrijsko veštačenje.

Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

(Telegraf.rs)