Filip će danas govoriti o ubijenom Goranu Mihajloviću, žrtvi Belivukovog klana: Bili su nerazdvojni do smrti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Golubović je trebalo da se nađe sa Mihajlovićem kako bi mu bio vraćen novac, ali se Mihajlović na dogovorenom mestu nije pojavio

Foto: TV Pink, Privatna arhiva

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavlja se danas, a svedočiće Filip Golubović, prijatelj prve žrtve klana Gorana Mihajlovića.

Golubović je u svom opširnom iskazu pred tužiocem za organizovani kriminal rekao da se sa Mihajlovićem družio oko godinu dana i da su imali zajedničke poslove. Nije želeo da kaže kakvi su poslovi u pitnaju, ali ranije na suđenju je rečeno da je Mihajlović bio u poslovima sa drogom. Naveo je samo da su u pitnaju poslovi sa automobilima "i neke druge stvari".

Sa Mihajlovićem je komunicirao preko "Skaja", a poslednji put ga je video u Resniku, ispred kuće Aleksandra Nuždića. Golubović je bio taj koji je, na Mihajlovićev zahtev, Nuždiću predao "Skaj" telefon na nekoliko dana.

- Nuždić mi je prkeo tog telefona pisao da je Goran nestao, a onda su krenule da kruže priče. Prvo su svi mislili da ih je Goran sve redom prevario, da je scima ostao dužan pare, ali kad se sve to izdešavalo ja sam uhapšen i tada se dešava prekid. Posle policija dolazi kod mene u Centralni zatvor i ispitujeme oko toga. Ispričao sam šta se desilo i na tome je ostalo. Kada sam izašao, ta priča se više nije spominjala - rekao je Nuždić.

Goran Mihajlović; Foto: Privatna arhiva

Kako je rekao, Nuždić mu je pričao da je Mihajlović nestao i da ne zna šta se dešava i brinuo se da mu Golubović nešto ne uradi.

- Goran mi je ostao dužan manje-više 50.000 evra iz zajedničkih poslova, a od jednog auta mi je ostao dužan 30.000 evra, pa mi je rekao da će da mi da auto koji je on vozio. Tada se sve izdešavalo i mislim da mi nije dao auto. Mislim da je to bio "porše kajen". Rekao mi je: "Daću ti auto za taj dug". Telefonom mi je rekao da je auto na parkingu u blizini keja na Novom Beogradu. Našao sam automobil, ali nije bilo ništa od toga što je rekao da će neko da mi donese ključ - dodao je.

On je naveo da je nakon izlaska iz zatvora razgovarao sa Goranovom majkom kako bi je ubedio da nije ni u kakvoj vezi sa Mihajlovićevim nestankom.

U svom iskazu spominjao je i Nina Šuntića, svog prijatelja koji ga je kasnije upoznao sa još jednom žrtvom Belivukovog klana, Goranom Mihajlovićam. Rekao je da je sa Goranom bio u dobrim odnosima i da nije ni u kakvoj vezi s njegovim ubistvom.

Kako je rekao, sa Goranom Mihajlovićem je, u vreme kada je nestao, komunicirao oko novca koji mu je dugovao, ali se Mihajlović na dogovorenom sastanku nikada nije pojavio.

(Telegraf.rs)