Oni svedoče o pucnjavi u Grockoj: Kafana izgleda kao da je "preživela" rat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragoljuba R. meštani Grocke znaju kao problematičnog, a kažu i da je nedavno izašao iz zatvora

Foto: Milena Đorđević

Dragoljub R. (37) uhapšen je juče u večernjim satima jer je nasumično pucao ispred kafane "Stara Grocka". Tragovi onoga što je uradio vidljivi su na fasadama, ali i automobilima.

Naime, kako je rekao jedan od očevidaca pucnjave, on je nakon što je sedeo u spomenutoj kafani sa suprugom, sinom i maloletnom J. V. (17), seo u automobil, a potom iz zasad neutvrđenih razloga uzeo oružje iz automobila i pucao tri puta.

Srećom, nije bilo žrtava. Dragoljub je najpre pucao u vazduh, potom u suprotnom smeru od kafane, a onda i u kafanu. Mnogi meštani, ne očekujući da im neko puca ispred kuća i lokala u kojima rade, mislili su da su u pitanju petarde.

Ipak, dan kasnije, jasno je da je Dragoljub pucao gde je stigao. Saobraćajni znaci koji se nalaze pored kafane puni su rupa od municije lovačkog oružja - sačmare. One su primetne i na zidu same kafane, kao i na automobilima "audi" i "citroen" koji su bili parkirani nedaleko od njegovog.

Dragoljuba meštani Grocke znaju kao problematičnog, a kažu i da je nedavno izašao iz zatvora.

Kako kaže očevidac pucnjave, on je, kada je Dragoljub R. seo u kafanu, primetio da oko struka ima lovački pojas sa municijom, ali da je Dragoljub brzo navukao majicu preko njega.

Dragoljubu R. na teret se stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti. Njemu je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

(Telegraf.rs)