Crni vikend u Srbiji: U teškim saobraćajnim nesrećama poginulo 5 ljudi, povređeno 16, među njima i devojčica

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crni niz počeo je u petak uveče kada su se sudarila dva automobila kod Užica

Foto: Nikola Bilić

Vikend u Srbiji obeležile su saobraćajne nesreće, poginulo je petoro, a više od desetoro je povređeno.

Crni niz počeo je u petak uveče kada su se sudarila dva automobila kod Užica.

Bračni par povređen u teškom udesu kod Užica: 3 vozila Hitne pomoći bila terenu

Težak sudar dogodio se u petak u popodnevnim časovima u mestu Uzići, na magistralnom putu Užice - Požega, u kojoj je došlo do sudara dva putnička vozila.

- Slika je jeziva, audi i volksvagen su potpuno slupani a materijalna šteta ogromna - rekli su očevici za agenciju RINA.

Odmah po prijavi na lice mesta izašle u tri ekipe Hitne pomoći koje su povređene transportovali u ZC Užice.

- U udesu je povređen bračni par koji je primeljen na Urgentno odeljenje naše ustanove. U toku je dijagnostika povreda i za sada su stabilnih zdravstvenih parametara i nisu životno ugroženi - potvrdila je za RINU Jelena Panović iz Zdravstvenog centra Užice.

Teška nesreća na putu Ašanja-Preka Kaldrma: Poginuo muškarac

Nekoliko sati kasnije, tačnije oko 20 časova saobraćajna nesreća desila se na putu Ašanja-Preka Kaldrma, u opštini Pećinci, večeras oko 20 časova, kada su se sudarili automobil i traktor.

Automobil je udario u traktorsku prikolicu.

Poginuo je vozač automobila.

Inače, ovo mesto je crna tačka, posebno deo kod Preke Kaldrme, gde je prošle godine u stravičnoj nesreći poginuo fudbaler iz obližnjeg sela.

Sudar na Ibarskoj magistrali: Među povređenim i devojčica (13), automobil se prevrnuo na krov

Na magstralnom putu Čačak - Kraljevo u mestu Katrga u subotu došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su tri osobe povređene. Oni su kolima Hitne pomoći prevezene u Opštu bolnicu u Čačku.

- Na urgentno prijemno službu primljene su tri osobe povređene u saobraćajnom udesu. Devojčica starosti 13 godina, ženska osoba starosti 37 godina i muškarac starosti 38 godina. Svi pacijenti primljeni su stabilnih vitalnih parametara. U toku je dijagnostika, potvrđeno je za agenciju RINA u OB Čačak.

Do nezgode je došlo kada su se na Ibarskoj magistrali sudarila dva vozila, od kojih je jedno od siline udara završilo prevrnuto na krovu.

Auto sleteo u livadu, meštani odmah potrčali da izvuku povređene: Saobraćajna nesreća kod Čačka

Foto: RINA

Narednog dana saobraćajna nezgoda dogodila se u okolini Čačka, na starom putu za Kraljevo u selu Zablaće. U sudaru dva vozila povređeno je dvoje ljudi, koji su kolima Hitne pomoći prebačeni u Opštu bolnicu u Čačku.

- Sudarila su se dva putniča automobila i od siline jedan je sleteo u u livadu pored puta. Odmah su pritrčali svi meštani u pomoć kako bi izvukli povređene - kažu očevici za agenciju RINA.

Dve žene povređene u udesu kod Čačka

Dve osobe su povređene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila tokom popodnevnih sati u subotu na starom putu Čačak - Kraljevo u mestu Zablaće.

- Dve ženske osobe povređene su u udesu. Mlađa, pacijentkinja 29 godina primljena u jedinicu intenzivne nege zbog povrede grudnog koša i serijskog preloma rebara. Druga pacijentkinja odbila je dalju hospitalizaciju i puštena je na kućno lečenje. Zadobila je lake telesne povrede u smislu nagnječenja, grudnog koša - potvrđeno je za RINU u OB Čačak.

Do saobraćajne nezgode došlo je kada su se sudarila dva putnička vozila, a jedno je tom prilikom sletelo sa puta u livadu. Meštani su odmah došli kako bi pomogli da se izvuku povređeni koji su kasnije vozilom Hitne pomoći prebačeni u čačansku bolnicu.

Poginula žena (74) u Subotici, muškarac teško povređen

Na raskrsnici ulica Petra Popovića Age i novog puta u ulici Proleterskih brigada došlo je do sudara putničkog i teretnog vozila u kojem je poginula žena, a muškarac zadobio teške povrede.

Vozač putničkog vozila marke "ford - fiesta", žena stara 74 godine, od zadobijenih povreda preminula je u Opštoj bolnici Subotica.

Do nezgode je došlo kada vozač putničkog vozila na raskrsnici ulica Petra Popovića Age i Jovana Mikića nije ustupila prednost teretnom vozilu.

Uviđaj je izvršila saobraćajna policija. Vozaču teretnog vozila u Opštoj bolnici su konstatovane teške povrede.

Poginuo muškarac kod Valjeva: Prevrnuo mu se traktor u šumi

Miloje M. poginuo je u saobraćajnoj nesreći u subotu u selu Sušica kod Valjeva.

On je preminuo na licu mesta od zadobijenih povreda kada mu se u šumi prevrnuo traktor.

Vozač poginuo na licu mesta, ima i povređenih: Teška nesreća kod Surdulice, vozilo sletelo sa puta

U Toplom Dolu kod Surdulice juče je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, a dvoje povređeno.

Kako saznajemo, nesreća se dogodila oko 10.20 sati kada je kamionet marke "tam" sleteo sa puta i prevrnuo se.

Od zadobijenih povreda vozač K.G. poginuo je na licu mesta, dok se putnici J.LJ. i M.D. sa povredama prevoze u bolnicu.

Težak udes kod Žitišta: Jedan poginuo, četvoro teško povređenih

U direktnom sudaru "krajslera" i "opela" kod Žitišta juče je poginuo je vozač D.Ć.

U ovoj nesreći povređene su četiri osobe.

D.Ć. je bio za volanom "krajslera".

(Telegraf.rs)