Prve fotografije i snimci posle eksplozije u fabrici raketnog goriva: Paljevina se oseća i na kilometar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema prvim informacijama na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva došlo je do pregrevanja ulja, što je izazvalo eksploziju na samoj mašini.

U eksploziji koja se dogodila u fabrici za proizvodnju raketnog goriva Edepro u Leštanima ponovo se desila eksplozija. Prema prvim informacijama, za sada nema povređenih.

Kako javlja reporter Telegrafa s alica mesta, policija je zatvorila sve u krugu od dva do dva i po kilometra od fabrike. Na oko kilometar udaljenosti se već oseti miris paljevine i nazire se dim.

Policija je unutar fabrike. 

Podsetimo, ovo je druga eksplozija za nepune dve godine, a prva se završila tragično kada su tri osobe poginule, a čak 16 je bilo povređeno.

Fabrka "Edepro" proizvodi rakete za protivgradnu odbranu, a 2021. godine do eksplozije je došlo u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Podsetimo, u eksploziji u fabrici u kojima se pravi protivgradne rakete i municija Leštanima na licu mesta poginula su dva radnika M.J. i M.S.

Kasnije, u bolnici, preminuo je i treći radnik.

Evo šta su tada rekli iz kompanije za naš portal.

(Telegraf.rs)