Vlasinsko jezero gotovo svake godine uzme po život: Nikola (27) je bio odličan plivač, potraga i dalje traje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ronioci beogradske žandarmerije pretražuju dno jezera na mestu gde se pretpostavlja da su se prevrnuli mladići

Foto: Telegraf / Tomislav Stevanović

U naletu nevremena na pučini Vlasinskog jezera pre tri dana oko 14.30 časova dva rođaka Nikola M. (27) i David D. (24) iz okoline Leskovca prevrnuli su se vozeći skuter u duboku hladnu vodu najvećeg veštačkog jezera u Srbiji. Do današnjeg podneva nije bilo pozitivnih rezultata potrage za jednim od njih.

David D. iz lebanskog sela Togočevce uz tešku muku isplivao je na površinu jezera i zahvaljujući drugovima iz Leskovca, koji su pošli u potragu za njima čamcem, spasio se davljenja.

Po svemu sudeći to nije pošlo za rukom njegovom rođaku Nikoli M. (27), odličnom plivaču i vrednom mladiću, Leskovčaninu rodom iz ovog sela, na privremenom radu u Parizu. Kako nezvanično saznajemo, odmah po saznanju da je došlo do nesreće, roditelji i stariji brat mladića došli su na obalu jezera i tu satima sedeli sa velikom tugom u nadi da će njihov mezimac odnekle isplivati i izaći na obalu.

Ronioci beogradske žandarmerije pretražuju dno jezera na mestu gde se pretpostavlja da su se prevrnuli mladići.

Poznavaoci zle ćudi planinske reke Vlasine i posebno ovog jezera imaju strah od moguće hipotermije eventualno živog mladića N. M. jer tokom noći u vodi i na obali ovog planinskog bisera često zavlada posebna hladnoća.

Kako su nam rekli u Vlasina Ridu, malom planinskom naselju nadomak obale, gotovo svake godine, neko od mlađih neplivača, ali i plivača zbog loše procene dubine i hladnoće vode, nesrećno završe život.

(Telegraf.rs / Tomislav Stevanović)