Optužnica za nasilnika iz Zemuna: Razvalio vrata, pa pretukao bivšu suprugu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preti mu 10 meseci zatvora

Foto: Milena Anđela/Novinarke protiv nasilja/NPN

Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog M. Z. (50) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici u julu 2023. godine u Zemunu.

On je, pod dejstvom alkohola i u stanju skrivljene neuračunljivosti, primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život i telo, drskim ponašanjem ugrozio spokojstvo i telesni integritet člana svoje porodice - oštećene vanbračne supruge, na taj način što je nakon verbalne rasprave oštećenu vređao.

Kada se žena zaključala u jednu od prostorija kuće, M. Z. je nogom razvalio vrata, zadao joj udarce pesnicama u predelu glave, u predelu grudi, čupao je za kosu, usled čega je oštećenoj naneo lake telesne povrede.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja - uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset meseci i meru bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, uz istovremeni predlog da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

(Telegraf.rs)