Odbijen zahtev Marjanovićevih advokata za izuzeće sudije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branioci su zaražili izuzeće sudije Rastka Popovića jer smatraju da, dok je on u sudskom veću, njihov klijent neće imati pravično suđenje

Foto-kolaž: Google Street View, Nikola Anđić

Drugostepeno suđenje Zoranu Marjanoviću zbog ubistva supruge Jelene nastavljeno je u Apelacionom sudu. Zakazano je devet zasedanja suda u okviru kojih sud odlučuje po žalbi advokata, a već prvog dana došlo je do incidenta u sudnici i ročište je prekinuto nakon sat vremena jer su Marjanovićevi branioci zatražili izuzeće člana sudskog veća Rastka Popovića.

Naime, oni tvrda da Marjanović neće imati pravično suđenje ukoliko je Popović član sudskog veća.

Advokat Stefan Jokić je kao obrazloženje naveo da je tokom suđenja dolazilo do kršenja pretpostavke nevinosti i da je to uticalo na tok suđenja. On je tvrdio da je sudija Jelena Škulić, koja je prvostepeno Marjanovića odusila na 40 godina zatvora, bila sudski pomoćnik sudiji Rastku Popoviću, a da je zbog toga nagrađena time što je sada sudija Apelacionog suda.

Ipak, zahtev za izuzeće sudije je odbijen.

Marjanović i dalje u sudnici sedi u prvom redu, a pored njega je, kako procedura nalaže, u svakom trenutku barem jedan čuvar.

On je, kako saznaje Telegraf.rs, sve vreme delovao potpuno smireno, a klimanjem glave kada su govorili njegovi branioci potvrđivao je da pomno prati svaku izgovorenu reč.

Podsetimo, Zoran Marjanović osuđen je na 40 godina zbog ubistva supruge Jelene na nasipu u Borči pre sedam godina. Prvostepena presuda doneta je 15. jula prošle godine.

(Telegraf.rs)