Dve potrage za 4 osobe na rekama u Beogradu: Tragedije na Dunavu i Savi dogodile se u razmaku od 5 minuta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve tragedije dogodile su se u razmaku od 5 minuta

Foto: Nikola Tomić

Na rekama u Beogradu u toku su dve potrage za četiri osobe. Naime, pripadnici Jedinice za bezbednost, Žandarmerija i građani traže Miloša Markovića (37), Nenada Trivkovića (38) i Milana Nikolića (36) koji su u subotu veče nestali u Dunavu nakon što je čamac u kojem su bili prevrnuli jaka košava i veliki talasi i Beloruskinju A. D. (34) koja je skočila sa Brankovog mosta.

Dve tragedije dogodile su se u razmaku od 5 minuta. Naime, četvorica drugova su te subote oko 21 čas seli u čamac i krenuli ka Novom Beogradu. Kako je vetar bio jak, a talasi veliki, oni su se prevrnuli oko 22:30, a A. D. je u Savu skočila pet minuta ranije.

Jedino je, podsetimo, Mane Knežević (37) uspeo da dopliva do kopna. Nezvanično, držao se za dasku. Probio se kroz šibljik i pomoć zatražio u jednoj kući. I dalje je pod lekovima za smirenje.

Inače, Dušan brat nestalog Miloša Markovića (37) posalo je danas apel putem našeg sajta:

"Nema novosti za sada, i dalje ih tražimo, ali još uvek ništa... Ima dosta čamaca na reci koji nam pomažu, tu su i pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, Žandarmerija, građani koji šetaju obalom. Ovim putem šaljemo apel i molimo sve kajakše koji mogu da nam pomognu da dođu na reku. Jedino oni mogu da priđu blizu obali i nepristupačnim delovima. Takođe molimo i sve ljude dobre volje da se priključe u potragu. Jedino što smo za sada našli je Manetov ranac, dokumenta".

Na Brankovom mostu nađena su lična dokumenta devojke, sa pasošem državljanke Belorusije A. D. (34), međutim, radi se na utvrđivanju da li dokumenta pripadaju osobi koja je viđena u reci.

Radnik obezbeđenja lifta na Brankovom mostu pozvao je policiju i prijavio da u reci vidi žensku osobu.

Patrola Rečne policije odmah je isplovila, ali nije uspela da nađe devojku.

U toku je pretraga priobalja i reke Save.

Video: Ovako radi sonar koji pomaže spasiocima u potrazi za nestalim mladićima: Telegrafov snimak sa čamca

(Telegraf.rs)