Ovako je Hrvatin "prodao" Veličkovića i predao klanu Veljka Belivuka: Na sudu otkrio pravi motiv

Vreme čitanja: oko 4 min.

Hrvatin je Veličkovića namamio u smrt uprkos tome što su sarađivali i što mu je Veličković, kako sam kaže, pomagao

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je u kandže klana Veljka Belivuka namamio Gorana Veličkovića, na jučerašnjem suđenju ispričao je zbog čega je to uradio, iako je sarađivao sa Veličkovićem i iako mu je pokojni Goran pomagao.

Hrvatin je, pričajući o novcu koji je zaradio kao deo kriminalnog klana rekao da je za Veličkovića dobio 10.000 evra.

Na pitanje da li je ubistvom Gorana Veličkovića izgubio deo prihoda od trgovine drogom sa njim, Hrvatin je odgovorio potvrdno. Na pitanje šta je bio razlog što je tako odlučio, okrivljeni saradnik je rekao da je u pitanju bila "pripadnost grupi".

Hrvatin je rekao da Miljković nije voleo Veličkovića i da su smatrali "da je dupljak". Kada su ga uhvatili, kako je rekao, ispostavilo se da je Veličković na vezi sa Filipom Koraćem, odnosno škaljarksim klanom.

Foto: Facebook

Punomoćnica Veličkovićeve supruge Vesna Golubović pitala je okrivljenog saradnika šta je, osim novca, bio motiv da namami Goksija, a Hrvatin je odgovorio da je "uglavnom u pitanju bio novac".

- Sa Goranom nije bila tolika zarada. Sa ovom grupom je bilo prvo prijateljstvo, na prvom mestu s Milošem Budimirom, i veća ambicija. Po izlasku iz zatvora sam upoznao Belivuka, a Miljkovića sam upoznao dok sam bio u zatvoru tokom izlaska za vikend. Sa Milošem sam bio u zatvoru. Ali jednostavno ambicija. Oni su u poslovima na ulici bili više kotirani od pokojnog Gorana da bih ja birao između Gorana i njih - rekao je Hrvatin.

Foto: Pink, printskrin

Hrvatin je rekao i da mu je tokom hapšenja rečeno da se sumnja da je u Belivukovoj grupi i da mu je inspektor pokazao snimke na kojima je on sa Veličkovićem.

Na pitanje Marka Miljkovića da li mu se neko našao kao pomoć kada je izašao iz zatvora, Hrvatin je rekao da je to bio upravo Veličković.

- Između ostalih, Goran Veličković. Kada sam izašao iz zatvora i iz bolnice. Trebalo je da idem na previjanja, preporučio mi je svog prijatelja doktora - rekao je Hrvatin.

Usledilo je pitanje kako se to Hrvatin ponaša prema prijateljima koji mu pomognu, a on je odgovorio "u ovom slučaju najgore" i dodao da Veličkovića nije smatrao prijateljem, već poslovnim partnerom. Upitan da li je iskren i ispravan ili neiskren i psihopata, okrivljeni saradnik je rekao da se "u ovom slučaju smatra iskrenim i ispravnim".

Veličković mislio da kupuje oružje

Podsetimo, Hrvatin je Gorana Veličkovića namamio tako što su se dogovorili da zajedno odu kako bi Veličković kupio oružje. Navodna primopredaja oružja trebalo je da se odigra kod jednog polja kukuruza.

- U putu sam Goranu rekao da idemo kod Matorog na njivu. Kad smo skrenuli na zemljani put, Goran je prekomentarisao "top mesto". Pričao sam mu o šteku u kolima, da ću mu dati auto da odveze oružje, da ću da mu pokažem kako da otvori. Kad sam stao Goran je izašao iz kola, a ja sam parkirao gepek na gepek i između kola je bilo tri-četiri koraka. Došao je Nebojša Janković sa Nemanjom Đurićem. Ja stojim do gepeka "smarta" kojim sam došao. Goran je do mene. Nemanja Đurić je malo iza Gorana, a naspram mene, do gepeka pikapa je Nebojša Janković koji otvara gepek pikapa, a Goran u tom momentu vadi rukavice, stavlja ih i kreće ka kolima - rekao je Hrvatin na ročištu održanom 23. februara.

Istakao je da je Nebojša Janković jednu nogu stavio na tovarni deo i čekao Veličkovića da priđe. U crnom džaku su navodno bili pištolji i Hrvatin je rekao da je verovao da su pitšolji tu, ali da je posle saznao da nisu ni poneli pištolje.

- Nemanja Janković je desnom rukom obgrlio Veličkovića, a Janković ga uzima za ruke i viče "policija", što je bio znak ekipi u kukuruzu da izađu. Goran je pao stomakom na zemlju, kad su izleteli to je bilo peglanje, pumpanje u glavu. Stavili su mu lisice i fantomku. Ja sam mu stao na listove jer se batrgao. Kad su ga navodno hapsili, ja sam se prodrao: "Matori, šta mi uradi ovo, što me namesti", ali Belivuk mi je prstom pokazao da budem tiši. Na putu sam video "MBW X6" kako blokira izlaz sa zemljanog puta. Belivuk Đuriću i meni govori da sednemo u "smart" da idemo zajedno u Beograd, ali da ne idemo prvi, nego da krenemo zemljanim putem levo i sačekamo par minuta dok oni ne odu - objasnio je Hrvatin.

(Telegraf.rs)