Doživotna robija za Dejana koji je krvnički izbo suprugu u Vranju: Nesrećna žena preminula je u bolnici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dejan je supruzi naneo ubodne rane u predelu leve slabine, a dvadesettrogodišnju ćerku posekao u predelu ruke jer je pokušala da zaštiti majku

Foto: S. Tasić

Dejan Pavlović iz Vranja odlukom Višeg suda osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva supruge Slavice u martu prošle godine.

Više javno tužilaštvo u Vranju, u završnoj reči nakon završenog krivičnog postupka, predložilo je sudu da se optuženom Dejanu Pavloviću (46), za

učinjena krivična dela, izrekne kazna doživotnog zatvora, što je sud i potvrdio.

Sud je izrekao i meru obaveznog lečenja Pavlovića od alkoholizma.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva u Vranju, od 25. jula 2022. godine, protiv Dejana Pavlovića zbog krivičnog dela teško ubistvo. On je 23. marta 2022.godine, sa umišljajem lišio života svoju suprugu.

Tužilaštvo je doživotnu kaznu zatvora predložio imajući u vidu sve okolnosti pod kojima je izvršeno teško ubistvo koje je učinio u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti, usled alkoholne opijenosti, zatim da je prethodno dugi niz godina zlostavljao svoju, sada pokojnu suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život i da je tri meseca nakon kršenja hitne mere protiv nasilja u porodici lišio života svoju suprugu, da je prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju zbog dva krivična dela nasilje u porodici na štetu svoje pokojne supruge i majke.

Podsetimo, u noći između srede i četvrtka 23. marta prošle godine oko 23 sata policiji je prijavljen pokušaj ubistva.

Slučaj su prijavili lekari iz Hitne pomoći, a kasnije je utvrđeno da je muž nakon rasprave izbo ženu u predelu stomaka i ćerki naneo povredu.

Dejan je pod dejstvom alkohola, nakon rasprave sa suprugom nasrnuo na nju, a zatim uzeo nož iz kuhinje, sečiva 20 centimentara, uleteo u spavaću sobu i supruzi naneo ubodne rane u predelu leve slabine, a dvadesettrogodišnju ćerku posekao u predelu ruke jer je pokušala da zaštiti majku.

Nasilnik je uhapšen, a nesrećna žena preminula je u bolnici.

Na odluku Višeg suda u Vranju može da se podnese žalba Apelacionom sudu u Nišu.

(Telegraf.rs/S. Tasić)