Naređena obdukcija mališana stradalih u požaru: Lekar opisao potresne trenutke kada su doneli decu u bolnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je mališane zatekla u jednoj prostoriji i oni su hitno transportovani u najbližu bolnicu. Prema rečima lekara, jedno dete je po prijemu i dalje bilo živo, ali uprkos njihovim naporima, ubrzo preminulo

Naređena je obdukcija tela četvoro dece, koji su rano jutros stradali u svom stanu u Novom Pazaru, gde je izbio požar.

Iako su po dojavi vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo stigli na lice mesta, za mališane nije bilo spasa, dok su otac i majka sa teškim telesnim povredama prebačeni u bolnicu.

Policija je mališane zatekla u jednoj prostoriji i oni su hitno transportovani u najbližu bolnicu. Prema rečima lekara, jedno dete je po prijemu i dalje bilo živo, ali uprkos njihovim naporima, ubrzo preminulo.

"U 7.45 u bolnicu je dovedeno četvoro dece, od kojih je troje mališana bilo maltene ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija”, rekao je za A1 TV dr Šefćet Hajrović.

On je rekao i da su u požaru otac i majka zadobili teške telesne povrede, te da je otac nakon intubiranja hitno transportovan u KCS u Beogradu.

“Prebačen je u Kliniku za opekotine Kliničkog centra Srbije jer one pokrivaju 50 odsto površine njegovog tela. Osim toga, nagutao se ugljen monoksida i morao je biti intubiran. On je još uvek životno ugrožen”, rekao je Hajrović.

Majka je zadržana u bolnici u Novom Pazaru i relativno je dobrog opšten stanja. Žena ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina do 18 odsto.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a spekuliše se da ga je izazvala grejalica ili TA peć. Tačan uzrok utvrdiće istraga.

(Telegraf.rs)